Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Yemeksepeti'nin ödeme kuruluşu faaliyet izni aldı

Türkiye'nin en büyük online yemek sipariş platformu Yemeksepeti'nin ödeme kuruluşu Yemekpay, faaliyet izni aldı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte, Yemekpay Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş.'de ödeme hesapları açılabilecek ve bu hesaplara para yatırılabilecek ya da gerekli durumlarda bu hesaplardan para çekilebilecek.

Yemeksepeti'nin ödeme kuruluşu faaliyet izni aldı

Resmi Gazete'de yayımlanan bir kararla birlikte, Yemeksepeti'nin ödeme kuruluşu olan Yemekpay'a faaliyet izni verildiği duyuruldu. Bankalararası Kart Merkezi Pazar Geliştirme Komitesi Başkan Yardımcısı Serkan Yazıcıoğlu'nun, Yemeksepeti'nde finans teknolojileri şirketinin genel müdürlüğüne atanacağı açıklanmıştı.

Yazıcıoğlu ve ekibinin çalışmaları sonucunda, "Yemekpay" adlı iştirak, faaliyet izni almayı başardı.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte, Yemekpay Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş.'de ödeme hesapları açılabilecek ve bu hesaplara para yatırılabilecek ya da gerekli durumlarda bu hesaplardan para çekilebilecek.

Resmî Gazete'deki açıklama şu şekilde:

"20/6/2013 tarihli ve 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanunun (Kanun) 14, 15, 18 ve 19 uncu maddeleri kapsamında yapılan değerlendirme neticesinde;

Yemekpay Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş.'ye Kanun'un 12 nci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (c) bentlerinde belirtilen ödeme hizmetleri ile Kanun'un 18 inci maddesinin ikinci fıkrasında belirtilen elektronik para ihracı hizmetini sunmak üzere elektronik para kuruluşu olarak faaliyet izni verilmesine karar verilmiştir. "


Haber Kaynağı : 12punto

Bankalararası Kart Merkezi Resmi Gazete