Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8822
Dolar
Arrow
34,0393
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9689
Altın
Arrow
2822,0000
BIST
Arrow
9.611

Yılmaz Özdil'den Özgür Özel'e 'Şeyh Said' tepkisi: 'Kurucu ayarlarından uzaklaştırılan CHP'yi geri almadan...'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 'Şeyh Said' tartışmalarına ilişkin "Bastırılırken oluşan acılar torunların kalbini acıtıyorsa saygılı olmak gerekir" ifadelerini kullandı. Özel'in sözlerine tepki gösteren gazeteci Yılmaz Özdil, "Kurucu ayarlarından uzaklaştırılan CHP'yi geri almadan, Türkiye'yi geri alabilmek mümkün değildir" dedi.

Yılmaz Özdil'den Özgür Özel'e 'Şeyh Said' tepkisi: 'Kurucu ayarlarından uzaklaştırılan CHP'yi geri almadan...'

12punto.com.tr

Siyasetin gündeminde yer alan 'Şeyh Said' tartışmasına CHP Genel Başkanı Özgür Özel de dahil oldu. 

Bir TV programına katılan Özel, "Şeyh Said'e hain demem, kahraman demem sizi memnun edecekse... Şeyh Said isyanının kendi konjonktüründe Cumhuriyet'e karşı bir ayaklanma olduğunu biliyorum. Bu ayaklanmanın bastırılması sırasında oluşmuş acılar, bugün bazı torunların kalbini acıtıyorsa, o acıya saygılı olmak gerekir.

Ama tarihten ders çıkarmak lazım. Cumhuriyet'in kurucu kadroları, bugünkü gibi iletişim olanaklarının olmadığı, verilen emirlerin takibinin mümkün olmadığı yerde yaşanmış birtakım rahatsızlıklar, üzüntüler varsa bunu Atatürk'e mal etmek, CHP'nin sırtına yük gibi vurmak da kimsenin haddi değil" açıklamalarında bulundu.

Özgür Özel'in bu sözleri kamuoyunda tartışma yarattı.

'CHP'Yİ GERİ ALMADAN...'

Özel'in  sözlerine tepki gösteren gazeteci Yılmaz Özdil, "Özgür Özel, şeyh said tartışmasında 'tarafsız' olduğunu bunun siyasetçilerin değil, tarihçilerin konusu olduğunu ifade etti.

Sekiz milyon altı yüz yetmiş dört bin dokuz yüz kırk beşinci defa, belki bu defa anlaşılır umuduyla tekrar yazıyorum, kurucu ayarlarından uzaklaştırılan CHP'yi geri almadan, Türkiye'yi geri alabilmek mümkün değildir" dedi.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Özgür Özel Yılmaz Özdil Şeyh Said