Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.975

Yılmaz Tunç açıkladı: Sokak röportajları yasaklanacak mı?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sokak röportajlarına yönelik herhangi bir yasaklama olmadığını vurgulayarak, halkı kin ve düşmanlığa teşvik eden ifadelerin cezai yaptırıma tabi olduğunu belirtti.

Yılmaz Tunç açıkladı: Sokak röportajları yasaklanacak mı?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sokak röportajları ve sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sokak röportajlarına yönelik herhangi bir yasaklama bulunmadığını belirten Bakan Tunç, "Halkı kin ve düşmanlığa teşvikte cezai yaptırımlar var" dedi.

Tunç, sosyal medyada ya da sokak röportajlarında konuşmanın düşünce özgürlüğü açısından önemine değinirken, bu konuşmaların başkalarının hak ve özgürlüklerini ihlal etmemesi gerektiğini vurguladı. "Eğer bu konuşmalar başkalarının hak ve özgürlüklerini ihlal edecek şekildeyse, ceza kanunlarında yaptırımlar uygulanır" şeklinde konuştu.

INSTAGRAM VE ROBLOX'UN KAPATILMASI

Bakan Tunç, Instagram'ın kapatılmasıyla ilgili olarak, "Bu kapatmanın bir sebebi vardı. Katalog suçlarla ilgili görüşmeler yapıldı, bu sorun aşıldı ve Instagram tekrar açıldı. Bizim çocuklarımız çok önemli. Roblox'un kapatılmasıyla ilgili olarak da bazı siyasetçilerin şikayetleri oldu. Burada çocuklarımızın güvenliğini mi, yoksa şirketlerin çıkarlarını mı düşüneceğiz? Devlet, bu konuda gerekli tedbirleri alır. Sosyal medyada suç işlenmesini önlemek için de önlemler alınması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

YASAKLAMA DİYE BİR ŞEY YOK

Tunç, sokak röportajlarına yönelik herhangi bir yasaklama olmadığını yineleyerek, "Sokak röportajlarına yasaklama diye bir şey yok. Basın yoluyla hakaret etmek nasıl suçsa, yüz yüze yapılan hakaret de suçtur. Düşünce özgürlüğünün kapsamını geçtiğimiz yıllarda yapılan yasal değişikliklerle genişlettik. Eleştirilerin suç sayılmayacağı düzenlemeleri hayata geçirdik. Ancak bu özgürlüğün de bir sınırı vardır. Eğer halkı kin ve düşmanlığa sevk edecek şekilde konuşursanız, yargı devreye girer. Bu durumun suç olup olmadığını değerlendirecek olan yargı makamlarıdır" dedi.


Haber Kaynağı : 12punto

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Instagram Roblox