Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Yunan medyasına konuştu: Miçotakis’in ziyareti öncesi Erdoğan’dan ‘Ege Denizi’ mesajı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile gerçekleştireceği görüşme öncesi Yunan medyasına yaptığı açıklamada "Ege Denizi'nin iki yakasında barışın ve huzurun ebediyen hakim olması için elimizden geleni yaparız" ifadelerini kullandı.

Yunan medyasına konuştu: Miçotakis’in ziyareti öncesi Erdoğan’dan ‘Ege Denizi’ mesajı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile bir yıl içerisinde dördüncü kez yarın bir araya gelecek.

Kritik zirve öncesi Erdoğan, Yunan basınına açıklamalarda bulundu.

Yunanistan'ın çok okunan gazetelerinden Kathimerini'ye konuşan Erdoğan, iki ülke arasındaki ilişkilere değindi.

"ELİMİZDEN GELENİ YAPARIZ"

Kritik görüşmede iş birliği ve mülteci konusunun masaya yatırılacağını söyleyen Erdoğan, Türkiye-Yunanistan ilişkileriyle ilgili "Ege Denizi'nin iki yakasında barışın ve huzurun ebediyen hakim olması için elimizden geleni yaparız." diye konuştu.

Erdoğan "Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerde ABD'nin siyasi dengesinin korunmasından yanayız. Müttefiklik hukukuna yakışır bir mesafeyi koruyan ve yapıcı diyalog zeminini teşvik eden yaklaşımların faydalı olacağına inanıyoruz. Ayrıca Yunanistan ile aracısız doğrudan temasımız var. Bunun sürdürülmesi ve geliştirilmesi ilişkilerimize daha olumlu katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

YUNAN ADALARINA VİZE SERBESTİSİ

Yunan adalarına kapıda vize uygulamasına da değinen Erdoğan "Aslında tüm bunlara lüzum kalmaması ve AB'nin Türkiye'ye vize serbestisini tanıması gerekir." dedi.

"HİTLER'İN ESKİDEN YAPTIKLARIYLA BENZER"

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Filistin'de sivillere yönelik düzenlediği saldırılara tepki gösteren Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun yaptıklarının Hitler'in yaptıklarına benzediğini söyledi.

Erdoğan, "İsrail'in hastaneleri bombalaması, çocukları öldürmesi, sivilleri bastırması ve masum insanların açlık, susuzluk ve ilaçların olmamasıyla bastırması Hitler'in eskiden yaptıklarıyla benzer. Netanyahu, soykırım metotları bakımından Hitler'i kıskandıracak bir seviyeye geldi" ifadesini kullandı. Türkiye'nin bölgede barışı desteklediğini söyleyen Erdoğan Hamas'ın ateşkes istediğini fakat İsrail'in bunu istemediğini vurguladı.

ERTELENEN ABD ZİYARETİ

Geçtiğimiz haftalarda planlanan ancak ertelenen ABD ziyaretine ilişkin de konuşan Erdoğan, "ABD ziyaretimiz iki tarafın da takviminin uygun olmaması sebebiyle ertelendi. Bildiğiniz gibi ABD seçim arifesinde ve Biden'ın takvimi daha da yoğunlaştı. Bizim programlarımız ülkede ve yurt dışında yoğun. Bu tür ziyaretler her iki tarafın da uygunluğuna göre değişiyor. Arkadaşlarımız muhataplarıyla görüşmelerini sürdürüyor ve uygun bir tarih belirlenmesi için çalışmalar devam ediyor." dedi.


Haber Kaynağı : 12punto

vize serbestisi yunan adaları yunanistan Recep Tayyip Erdoğan Miçotakis