Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Yurt dışından telefon getirenler dikkat! Kayıtsız kullanım süresi 180 güne uzatıldı!

E-Devlet üzerinden yapılabilecek işlemle, yurt dışında ikamet eden vatandaşlar Türkiye'ye getirdikleri telefonu 180 gün boyunca kayıtsız kullanabilecekler.

Yurt dışından telefon getirenler dikkat! Kayıtsız kullanım süresi 180 güne uzatıldı!

e-Devlet platformu, yurt dışında yaşayan vatandaşların Türkiye’ye getirdikleri telefonları 180 gün süresince kayıt altına almadan kullanmalarına olanak tanıyan yeni bir sistemi devreye aldı.

Webtekno'da yer alan habere göre, geçen yıl alınan bir kararla, yurt dışında ikamet eden vatandaşların beraberlerinde getirdikleri telefonları belirli bir süre kayıtsız kullanmaları mümkün kılınmıştı. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin yaptığı duyuruya göre, bu hizmet şimdi e-Devlet üzerinden erişilebilir durumda.

Daha önce, yurt dışından gelen vatandaşlar telefonlarını 120 gün süreyle işlem yapmaksızın kullanabiliyorlardı. Hükûmet, bu sürenin artırılması gerektiğine karar vererek, kullanım süresini 180 güne çıkardı. Bu süre uzatımı, e-Devlet Kapısı aracılığıyla iki kez 30’ar günlük periyotlar halinde gerçekleştirilebilecek.

Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Yurt dışında ikamet eden ve beraberinde mobil cihaz getiren vatandaşlarımız, 120 günlük kayıtsız cihaz kullanım sürelerini otuzar günlük sürelerle 2 defaya mahsus olarak 180 güne kadar e-Devlet Kapısı üzerinden uzatabilirler."



Haber Kaynağı : 12punto

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi telefon