Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Yusuf Kavuk cinayeti için özel ekip kuruldu

Nevşehir'den temmuz ayında Bursa'ya gelen ve Harun Ateş isimli kişiyle buluşan Yusuf Kavuk, 6 aydır aranıyordu. Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde Kavuk olayıyla ilgili özel ekip kuruldu. Geçtiğimiz salı günü operasyon için start veren özel ekip, aralarında Harun Ateş ve Kavuk'un sevgilisi olduğu iddia edilen Derya Altun'un da aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına aldı. Sorgularının ardından şüphelilerden Harun Ateş ve Derya Altun tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yusuf Kavuk'un cesedi ise Bilecik Bozöyük'te ormanlık alanda bulundu.

Yusuf Kavuk cinayeti için özel ekip kuruldu

Müslim SARIYAR/12punto.com.tr ÖZEL

Nevşehir'den Bursa'ya geldiği öğrenilen 31 yaşındaki Yusuf Kavuk'un cesedi dün sabah saatlerinde Bilecik Bozöyük'te ormanlık alanda bulundu. Müge Anlı ile Tatlı Sert programında gündeme gelen şüpheli kayıp Yusuf Kavuk olayı, kısa sürede Türkiye'nin gündemine oturdu.

Yusuf Kavuk'un kaybolmasının üzerinden geçen 6 aylık süreçte neler oldu?

Bursa Cinayet Büro'da kurulan özel ekip nasıl bir çalışma yaptı. Tutuklanan şüpheliler ifadelerinde neler söyledi. Cinayeti işleyen Harun Ateş, cesedi Bilecik'e kimlerle götürüp gömdü.

İşte tüm Türkiye'nin merak ettiği bu soruların cevaplarına 12punto.com.tr ulaştı.

Nevşehir'de aşçı olan Yusuf Kavuk geçtiğimiz temmuz ayında bir anda ortadan kayboldu. Ailenin kayıp başvurusu yapmasının ardından çalışma başlatan polis, Kavuk'un Bursa İnegöl'e geldiğini belirledi. Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ve İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışma yaparken, kayıp Kavuk'un öldürülme ihtimali üzerine dosya, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde kurulan özel ekibe teslim edildi.

Cinayet Büro Amirliği bünyesinde kurulan özel ekip Kavuk'un en son görüştüğü Harun Ateş ve Derya Altun'u fiziki ve teknik olarak takibe aldı. Yusuf Kavuk'un ailesi katıldıkları Müge Anlı programında çocuklarını ararken, özel ekibin ise çalışması büyük bir gizlilikle sürdü.

SALI GÜNÜ OPERASYON İÇİN START VERİLDİ

Tarihler 2 Ocak 2024'ü gösterdiğinde İnegöl Cumhuriyet Savcısının talimatıyla operasyon için start verildi. Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği özel ekibi eş zamanlı yaptığı operasyonla Harun Ateş, Yusuf Kavuk'un sevgilisi olduğu iddia edilen Derya Altun, Kübra Ş., Burcu S., ve Dilber Ş., gözaltına aldı.

YUSUF'LA 2020 YILINDA TANIŞTIM

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet özel ekibi tarafından sorgulanan şüphelilerden Derya Altun ifadesinde, "2020 yılında Alaçatı'ya tatile gittiğimde Yusuf'la tanıştık. Sonrasında aramızda gönül ilişkisi yaşadık. Bir süre sonra da ayrıldık. Fakat arkadaş olarak görüşmeye devam ettik. Makedonya'da okuduğum için sürekli oraya gidip geliyordum. Mayıs 2023  tarihinde Makedonya'ya Yusufla birlikte gittik. Bir gün sonra Bursa'da beraber olduğum Harun'da şüphelenmiş olmalı ki peşimizden Makedonya'ya geldi. 

"YUSUF'U AKRABAM OLARAK TANIŞTIRDIM"

Harun'un geldiğini öğrenince Yusuf'a, 'Gelen kişiye seni akrabam olarak tanıştıracam' dedim. Sonra Harun gelince yakın akrabam dedim. Oradayken Yusuf bana evlenme teklifinde bulundu. Kabul etmeyince Makedonya'dan ayrıldı. Sonrasında da bir daha görmedim. Abisi kayıp olduğunu söyleyince haberim oldu" dediği öğrenildi.

EMNİYETTE SUSTU SAVCILIKTA İTİRAF ETTİ

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet özel ekibi tarafından sorgulanan Harun Ateş ifade vermeyerek susma hakkını kullandı. Savcılığa sevk edilen Ateş, savcıya ve özel ekibe cinayeti itiraf etti. Yusuf Kavuk'u öldürdükten sonra Bilecik Bozöyük Atatürk Ormanına  cesedi attığını ve taşlarla üzerini kapattığını itiraf etti. Ateş'in gösterdiği yerde Yusuf Kavuk'a ait olduğu belirlenen cesedin kemikleri bulunarak Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

CİNAYETİ ANLATTI

Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde ifadesi alınan Harun Ateş, "Bursa Otogarı'ndan telefon kulübesinden beni aradı. Telefonu yurt dışı olduğu için çalışmadığını bu nedenle kulübeden aradığını kendisinin Bursa Otogarında olduğunu belirtti. Ben de araçla gidip kendisini aldım. Bir süre sonra Derya nedeniyle tartışmaya başladık. Mobilyacılar Çarşısı civarında aracı durdurdum. Aşağı indik. Cebinden bıçağı çıkarıp bana sallamaya başladı. Bende elinden alıp bıçaklayarak öldürdüm. Sonra Kavuk'un cesedini aracın bagajına koydum. Gece hiçbir şey olmamış gibi Derya'nın yanına gittim. Kendisine birşey demedim. Sabah kalkıp daha önceden bildiğim Bilecik Bozüyük'teki ormanlık alana götürüp attım. Üzerini de taşlarla kapattım.

PİKNİĞE GİDİP CESEDİ KONTROL ETTİM

Cinayetten sonra birkaç kez Derya ve ailesini de alarak oraya pikniğe götürdüm. Yanlarından uzaklaşıp cesedin bulunup bulunmadığını kontrol için cesede bakıp tekrar Deryaların yanlarına geliyordum. Hatta bu pikniğe de aracım arızalı diyerek başka kişilerin aracını alıp gidiyordum. Hatta Yusuf Kavuk'u öldürdükten sonra iphone kulaklığı Derya'nın oğluna hediye ettim.

O BENİ ÖLDÜRMEK İÇİN GELMİŞ

Eğer ben öldürmesem o beni öldürecekti. Zaten oradan telefonunu almadan gelmiş. Ayrıca burada öğrendiğime göre otobüs biletini de başkasının üzerine almış. Beni öldürüp tekrar Nevşehir'e dönecekti. Planı oydu kesin. Derya'yı benden kıskandığı için ortadan kaldırmak istedi" dediği öğrenildi.

Sorgularının ardından Harun Ateş, Derya Altun, Kübra Ş., Burcu S., ve Dilber Ş, İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

Savcılık sorgularının ardından Burcu S., serbest bırakılırken diğer şüpheliler mahkemeye sevk edildi. Harun Ateş ve Derya Altun mahkemedeki ifadelerinin ardından 'Kasten adam öldürme' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kübra Ş. ve Dilber Ş., ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Haber Kaynağı : Müslim Sarıyar

Yusuf Kavuk Müge Anlı Bozüyük Derya Altun Harun Ateş