Brüksel lahanası nedir, nasıl haşlanır? Pratik haşlama tarifi
Brüksel lahanası, turpgillerden küçük yumru şeklinde ve kalınca kat kat yaprakları olan bir sebze türüdür. Brüksel lahanası nedir, nasıl haşlanır? İşte püf noktaları...
Anayurdu bilinmeyen bitki, ABD ve Avrupa'da yaygın şekilde yetiştirilmektedir.
Otsu bitki olan Brüksel lahanası, fide durumundayken lahanaya çok benzer.
Ama sonra, gövdesi 60–90 cm'ye kadar boylanır, gövde üzerinde kalın sapların ucunda, koyu yeşil renkli, beyaz damarlı iri yaprakları uzar.
BRÜKSEL LAHANASI NASIL HAŞLANIR?
- Bir tencere suyu kaynatın ve içerisine bir tutam tuz ekleyin.
- Suyun kaynaması için 1-2 dakika bekleyin.
- Brüksel lahanalarını kaynayan suya ekleyin ve 10-15 dakika yumuşayana kadar pişirin.
- Çatalla lahanalara kolay batırabiliyorsanız pişmiş demektir.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
Katil Semih Çelik'in babasının ifadesi ortaya çıktı
'Altı kurbanın vücudundan farklı parçaları kesen bir seri katil...'
Semih Çelik'le gündeme gelmişti
Narin Güran cinayetinin şifresi Arif Güran'dan mı geçiyor?
Semih Çelik'in katlettiği İkbal'in babası Hasan Uzuner'in ifadesi ortaya çıktı
Narin Güran cinayetinde rapordan DNA çıktı
Katil Semih Çelik'in annesi konuştu
Türkiye tehdidin farkında mı?..
Herkes onun güzelliğini konuşuyor
Son seçim anketinde AKP ve CHP'nin oyları düştü