Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Dünyanın en iyi mutfakları belli oldu: Türkiye listede kaçıncı sırada?

Taste Atlas, 2023 yılının en iyi 100 yemeğini belirledi. Dünyanın dört bir yanından seçilen yemekler arasında Türk mutfağından 8 lezzet de listede yer alırken Türkiye kendisine 15. sırada yer buldu.

Dünyanın en iyi mutfakları belli oldu: Türkiye listede kaçıncı sırada?

Dünyanın en kapsamlı geleneksel yemek veritabanı olan Taste Atlas, her yıl dünyanın en iyi 100 yemeğini belirlemek için kullanıcı oylarını ve uzman görüşlerini dikkate alıyor.

2023 yılının verilerine göre; Türkiye, dünyanın en iyi mutfakları arasında 15. sırada yer aldı.

Türk mutfağından 8 lezzet listede kendisine yer buldu.

İlk üçte ise İtalya, Japonya ve Yunanistan mutfağı bulunuyor.

Türk mutfağından Taste Atlas’ın listesine giren 8 yemek:

Şiş Kebap: Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan şiş kebap, kuzu, dana veya tavuk etinin şişe geçirilerek ızgarada pişirilmesiyle yapılır. Listede 14. sırada yer alan şiş kebabın, Adana, Urfa, Bursa gibi farklı çeşitleri de vardır.

Cağ Kebabı: Erzurum’un meşhur yemeği olan cağ kebabı, oğlak veya kuzu etinden yapılır. Et, odun ateşinde dönen bir şiş üzerinde pişirilir. Listede 9. sırada yer alan cağ kebabı, coğrafi işaret tescili de almıştır.

Mantı: Hamurun içine kıyma konularak yapılan ve yoğurt, sarımsak, eritilmiş tereyağı ve kırmızı biberle servis edilen mantı, Türk mutfağının en sevilen hamur işlerindendir. Listede 22. sırada yer alan mantının, Kayseri, Ankara, Konya gibi farklı yörelerde farklı boyutlarda yapılır.

Alinazik: Gaziantep’in meşhur yemeği olan alinazik, közlenmiş patlıcan, yoğurt ve sarımsakla yapılan bir sosun üzerine kıymalı harç konularak yapılır. Listede 45. sırada yer alan alinazik, hem lezzetli hem de besleyici bir yemektir.

İskender Kebap: Bursa’nın meşhur yemeği olan iskender kebap, ince ince kesilmiş döner etinin, pide üzerine konularak, yoğurt, eritilmiş tereyağı ve domates sosuyla servis edilmesiyle yapılır. Listede 39. sırada yer alan iskender kebabın, Bursa kebabı, Uludağ kebabı gibi farklı isimleri de vardır.

Döner: Türk mutfağının en popüler yemeklerinden biri olan döner, etin dönen bir şiş üzerinde pişirilmesi ve ince ince kesilmesiyle yapılır. Listede 49. sırada yer alan döner, ekmek arası, dürüm, pilav üstü gibi farklı şekillerde servis edilebilir.

Hünkar Beğendi: Osmanlı mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan hünkar beğendi, közlenmiş patlıcan, un, süt ve peynirle yapılan bir pürenin üzerine kuzu eti ve domates sosu konularak yapılır. Listede 75. sırada yer alan hünkar beğendi, adını Sultan Abdülaziz’in Fransız İmparatoriçesi Eugenie’ye ikram etmesinden almıştır.

Adana Kebap: Adana’nın meşhur yemeği olan Adana kebap, acılı kıymadan yapılan ve şişe geçirilerek ızgarada pişirilen bir kebaptır. Listede 81. sırada yer alan Adana kebabı, soğan, maydanoz, sumak ve lavaş ekmekle servis edilir.


Haber Kaynağı : 12punto

Taste Atlas yemek türk mutfağı