Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
36,2401
Dolar
Arrow
34,4862
İngiliz Sterlini
Arrow
43,5545
Altın
Arrow
2962,0000
BIST
Arrow
9.368

Evde lahmacun nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır?

Lahmacun, ülkemizin en bilinen ve en sevilen lezzetleri arasında yer almaktadır. Evde lahmacun nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır? İşte cevabı...

Evde lahmacun nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır?

Lahmacun, açılmış hamurun üzerine kıyma, maydanoz, soğan, sarımsak ve karabiber, isot (kırmızı biber) gibi baharatlarla hazırlanan malzeme sürüldükten sonra taş fırında pişirilmesiyle yapılmış olan bir pide türüdür.

Lahmacunun 100 gramında 150 kalori bulunmaktadır.

Kullanılan malzemeler ise yöreye göre ya da mevsime göre değişiklikler gösterebilmektedir.

Mesela; biber salçası, fıstık ve yeşil biber gibi malzemeler eklenebilir.

LAHMACUN MALZEMELER

  • 1 kg az yağlı kıyma
  • 1 kilo 200 gram domates
  • 5 bağ maydanoz
  • 200 gram dolmalık yeşilbiber
  • 100 gram sarımsak (taze veya kuru)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Karabiber ve tuz

LAHMACUN NASIL YAPILIR?

  • Maydanozlar yaprak yaprak ayırılır.
  • Sarımsaklar temizlenir, biberlerin çekirdekleri çıkarılır.
  • Temizleme işi bittikten sonra bütün malzemeler zırhla doğranır veya robotta kıyma halini alıncaya kadar çekilir, içine kıyması da konarak iyice karıştırılır ve bir harç elde edilir.
  • Hazırlanan harç pide fırınında fırıncı tarafından pide hamuru ile lahmacunlar yapılarak pişirilir.

Not: Malzemelerin zırhla kıyma haline gelmesi isteğe göre baharat konması ve meşe odunu ile taş fırında pişirilmesi lezzet açısından önemlidir.


Haber Kaynağı : 12punto

Lahmacun maydanoz Kıyma sarımsak