Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Kestane nasıl çizilir? Pratik kestane pişirme yöntemleri

Karbonhidrat kaynağı olan kestane A ve C vitaminleri bakımından da oldukça zengindir. Kış aylarında yoğunlukla tüketilen kestane nasıl çizilir? Pratik kestane pişirme yöntemleri...

Kestane nasıl çizilir? Pratik kestane pişirme yöntemleri

Ilıman ve sıcak iklim koşullarında yetişen kestane, içeriğinde bulunan gallik asit ve ellagik asit sayesinde kalp hücrelerini strese karşı korur. 

Kestane; fosfor, magnezyum, klor, kalsiyum, demir, sodyum ve özellikle potasyum mineralleri ile B1, B2 ve C vitaminlerini de içermektedir.

Yurttaşlar, arama motorlarında "Kestane nasıl çizilir?" ve "Pratik kestane pişirme yöntemleri nelerdir?" sorularının cevabını arıyor.

KESTANE NASIL ÇİZİLİR?

  • Kestane çizme bıçakları da var ama kısa uçlu bir bıçakla elinizle de kestane çizebilirsiniz.
  • Kestanenin iç kısmında kabuğu biraz daha gevşektir ve o kısımdan çizmek daha kolaydır.
  • Düz bir çizgi çekmeniz yeterli. Aman iyi pişsin diye birden fazla yerinden çizmeyin. Tek, derin ve düz bir çizgi olmalı. 
  • Çizme işi bitince derin bir kaseye doldurun kestaneleri ve üzerine ılık su döküp 15 dakika bekletin. Biraz şişsin kabuğunu gevşetsin. 

KESTANE PİŞİRME YÖNTEMLERİ

Amaç pişirmekse birden fazla yolu var. Haşlamak, fırınlamak, kızartmak, közlemek... Bakalım bunlar nasıl yapılıyor? Kestane pişirme teknikleri kısaca şöyle:

Kestane Nasıl Haşlanır?

Çizilen kestaneleri derin bir tencereye koyun ve içine bir su bardağı kadar sıcak su ekleyin. Çabucak pişecektir. Haşlanmış kestaneleri tatlılara, salata ya da yemeklere eklemek daha doğrudur ama kabuklarını soymak zor olabilir. Köz kokusu da olmadığı için istenen lezzeti genellikle vermez. 

Tavada Kestane Nasıl Yapılır?

Teflon tava daha iyi sonuç verir. Çizilmiş kestaneleri tavada üst üste gelmeyecek şekilde yerleşmeli ve içine elle serpiştirerek su konulmalı. Tencerenin kapağı kapatılmalı. Suyunu çekince tavadan alabilirsiniz ve soğutmayın yemeye başlamalısınız. 

Közde Kestane Pişirmek

En iyisi odun ateşi közüdür. Hem çok hoş bir köz kokusu siner içine hem de olması gerektiği gibi pişer. İçi yumuşak dışı közlenmiş olur. Kabuğundan kolayca ayrılır.

Fırında Kestane Nasıl Pişer?

Evde bu imkan yoksa tepsiye dizip fırına verebilirsiniz. Aynı lezzeti vermez ama kestaneleri fırında pişirmek de oldukça pratik bir seçenek. Çizdikten sonra tepsiye dizin ve 200 derece önceden ısıtılmış fırına verin. 


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

kestane Kestane nasıl çizilir kestane pişirme yöntemleri