Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
36,0649
Dolar
Arrow
34,5203
İngiliz Sterlini
Arrow
43,3466
Altın
Arrow
3019,0000
BIST
Arrow
9.549

Kış için turşu kurmanın püf noktaları…

Sonbahar geldi, kış hazırlıklarına başlamanın tam zamanı. Mutfak kültürümüzün vazgeçilmez alışkanlıklarından biri de turşu kurmak. İşte; turşu kurmanın püf noktaları…

Kış için turşu kurmanın püf noktaları…

Mutfak kültürümüzün vazgeçilmez alışkanlıklarından biridir turşu… Tadına doyamadığımız meyve ve sebzeleri kışın da tüketebilmek için her sonbahar ve kış mevsimlerinde başvurduğumuz bir tür muhafaza yöntemi olarak da bakabiliriz. Turşuyu kısaca, tuzlanmış, sirkeye ya da limona yatırılıp bekletilmiş sebze ya da meyve olarak tanımlamak mümkün. İşte tüm detaylarıyla turşu kurmanızı kolaylaştıracak püf noktaları…

TURŞU KURMANIN PÜF NOKTALARI!

Turşu için kullanacağınız sebze ve meyvelerin taze, çürük olmayan ve ortalama ayını boyda olmasına özen gösterin.

Turşu kurarken lezzet ve koku vermesi için salamuraya, sirke, sarımsak, kereviz yaprağı, maydanoz, nane, defne yaprağı, dereotu, limon, nohut, koruk, asma filizi, ekmek mayası ve şeker ekleyebilirsiniz.

Turşu kurarken plastik kaplar yerine cam kapları tercih edin.

Turşuyu kurduktan sonra mayalanma aşamasında taşmalar olabileceğinden turşu kavanozunuzu bir başka kap içine oturtun.

Turşunun olgunlaşması için 20-22 derece civarındaki bir sıcaklık uygundur. Daha yüksek sıcaklıklar sebzelerde şişme ve yumuşamaya neden olabilir.

Turşunuzu hazırladıktan sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde olmaya bırakın.

Turşunuzun olma aşamasında köpüklenme başladığında, bu köpükleri bir kaşıkla alın. Daha sonra salamurayı bir kaba döküp boşaltarak havalandırın ve yeniden kavanoza dökün. Bu işlemi 3-4 gün tekrarlayın. Salamura eksilirse üzerine ilave edin.

Turşunuzun içindeki sebze ve meyveler sararmış, lezzeti ve kokusu değişmişse artık yenmeye hazırdır.





Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

kış hazırlıkları Turşu turşu kurmak tuz limon sirke