Köri (Curry) baharatı nedir, hangi yemeklerde kullanılır?
Güneydoğu Asya mutfağının sevilen baharatı köri (curry), 1970'li yıllardan bu yana tüm dünyada tüketiliyor. Köri (Curry) baharatı nedir, hangi yemeklerde kullanılır?

Genellikle Hindistan'da yetişen köri (curry) baharatının kalp sağlığını koruduğu ve kan damarları içerisindeki gerilimi azalttığı biliniyor.
Köri (curry) baharatının içerisinde zerdeçal, biber ve sumak olmak üzere birçok baharat bulunmaktadır.
KÖRİNİN İÇİNDEKİLER NE?
-Kimyon
-Sumak
-Zerdeçal
-Karanfil
-Kakule
-Biber
-Zencefil
-Demirhindi
-Hint cevizi
-Acı kırmızı biber
-Köri yaprağı
KÖRİ HANGİ YEMEKLERDE KULLANILIR?
Köri, et yemekleri, salatalar ve pilavlarda kullanılır. Köri, eğer sos haline getirilerek kullanılırsa çoğunlukla makarna ve çorbalarda tercih edilir.
Körili patates ya da körili pilav gibi lezzetler de çok sık karşılaşabileceğiniz lezzetler arasında yer alıyor.
Et yemeklerinde etin terbiyesi ya da marinasyonu aşamasında da yine köriden destek alınabilir.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

AKP’ye kalelerinde büyük şok!

Türkiye'de en çok beğenilen siyasetçi belli oldu!

Firari meşhur gizli tanık Türkiye’ye gelmek istedi!..

Yerel yönetimde büyük değişim: 51 ile Büyükşehir statüsü geliyor!

Bu memleket bizim!

İmamoğlu ve Erdoğan anketi: Seçim ilk turda bitiyor!

Savunma Sanayiinde bir şüpheli ölüm daha

Hizmet için değil, faiz için vergi ödüyoruz

Anneler Günü'nde yaşamına son veren genç kadının notları ortaya çıktı

Meksika donanmasına ait gemi Brooklyn Köprüsü’ne çarptı!
