Köri (Curry) baharatı nedir, hangi yemeklerde kullanılır?
Güneydoğu Asya mutfağının sevilen baharatı köri (curry), 1970'li yıllardan bu yana tüm dünyada tüketiliyor. Köri (Curry) baharatı nedir, hangi yemeklerde kullanılır?

Genellikle Hindistan'da yetişen köri (curry) baharatının kalp sağlığını koruduğu ve kan damarları içerisindeki gerilimi azalttığı biliniyor.
Köri (curry) baharatının içerisinde zerdeçal, biber ve sumak olmak üzere birçok baharat bulunmaktadır.
KÖRİNİN İÇİNDEKİLER NE?
-Kimyon
-Sumak
-Zerdeçal
-Karanfil
-Kakule
-Biber
-Zencefil
-Demirhindi
-Hint cevizi
-Acı kırmızı biber
-Köri yaprağı
KÖRİ HANGİ YEMEKLERDE KULLANILIR?
Köri, et yemekleri, salatalar ve pilavlarda kullanılır. Köri, eğer sos haline getirilerek kullanılırsa çoğunlukla makarna ve çorbalarda tercih edilir.
Körili patates ya da körili pilav gibi lezzetler de çok sık karşılaşabileceğiniz lezzetler arasında yer alıyor.
Et yemeklerinde etin terbiyesi ya da marinasyonu aşamasında da yine köriden destek alınabilir.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

İşte Muhammed Yakut'un ölmeden önceki son sözleri!

Muhammed Yakut'un hayatını kaybettiğini ilk o duyurmuştu!

ROK'tan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı manipülasyonu

AKP'li isimlerin İmamoğlu korkusu

Partilerin oy potansiyellerini açıkladılar

Madımak Katliamı'nın stratejik hedefi neydi?

Toplumsal barış için: Acil vergi, sigorta, BAĞ-KUR prim ve stok affı

'Muhalife uyku da haram'

Zekai Paşa OYAK Yönetim Kurulu Başkanı oldu

Yeni Şafak önce paylaştı, sonra sildi
