Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
36,2401
Dolar
Arrow
34,4862
İngiliz Sterlini
Arrow
43,5545
Altın
Arrow
2962,0000
BIST
Arrow
9.471

Köri (Curry) baharatı nedir, hangi yemeklerde kullanılır?

Güneydoğu Asya mutfağının sevilen baharatı köri (curry), 1970'li yıllardan bu yana tüm dünyada tüketiliyor. Köri (Curry) baharatı nedir, hangi yemeklerde kullanılır?

Köri (Curry) baharatı nedir, hangi yemeklerde kullanılır?

Genellikle Hindistan'da yetişen köri (curry) baharatının kalp sağlığını koruduğu ve kan damarları içerisindeki gerilimi azalttığı biliniyor.

Köri (curry) baharatının içerisinde zerdeçal, biber ve sumak olmak üzere birçok baharat bulunmaktadır.

KÖRİNİN İÇİNDEKİLER NE?

-Kimyon

-Sumak

-Zerdeçal

-Karanfil

-Kakule

-Biber

-Zencefil

-Demirhindi

-Hint cevizi

-Acı kırmızı biber 

-Köri yaprağı

KÖRİ HANGİ YEMEKLERDE KULLANILIR?

Köri, et yemekleri, salatalar ve pilavlarda kullanılır. Köri, eğer sos haline getirilerek kullanılırsa çoğunlukla makarna ve çorbalarda tercih edilir.

Körili patates ya da körili pilav gibi lezzetler de çok sık karşılaşabileceğiniz lezzetler arasında yer alıyor.

Et yemeklerinde etin terbiyesi ya da marinasyonu aşamasında da yine köriden destek alınabilir.


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Köri Köri baharatı