Köri (Curry) baharatı nedir, hangi yemeklerde kullanılır?
Güneydoğu Asya mutfağının sevilen baharatı köri (curry), 1970'li yıllardan bu yana tüm dünyada tüketiliyor. Köri (Curry) baharatı nedir, hangi yemeklerde kullanılır?
Genellikle Hindistan'da yetişen köri (curry) baharatının kalp sağlığını koruduğu ve kan damarları içerisindeki gerilimi azalttığı biliniyor.
Köri (curry) baharatının içerisinde zerdeçal, biber ve sumak olmak üzere birçok baharat bulunmaktadır.
KÖRİNİN İÇİNDEKİLER NE?
-Kimyon
-Sumak
-Zerdeçal
-Karanfil
-Kakule
-Biber
-Zencefil
-Demirhindi
-Hint cevizi
-Acı kırmızı biber
-Köri yaprağı
KÖRİ HANGİ YEMEKLERDE KULLANILIR?
Köri, et yemekleri, salatalar ve pilavlarda kullanılır. Köri, eğer sos haline getirilerek kullanılırsa çoğunlukla makarna ve çorbalarda tercih edilir.
Körili patates ya da körili pilav gibi lezzetler de çok sık karşılaşabileceğiniz lezzetler arasında yer alıyor.
Et yemeklerinde etin terbiyesi ya da marinasyonu aşamasında da yine köriden destek alınabilir.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
Bu ülkeler 2026 Dünya Kupası'na katılmayı garantiledi
İBB iddianamesine cumhur seçmenlerinden de tepki geldi
Zehirlenme faciasında, annenin ölmeden önceki ifadesi ortaya çıktı
Ünlü ekonomistten asgari ücret ve altın tahmini
Beşiktaş Kabataş'taki metro inşaatında çökme meydana geldi
Ümit Özdağ'dan Demirtaş'ın tahliyesine ilişkin 'Barış Güvercini' yorumu
Teröristbaşı Öcalan'ın sızan 'Lozan' notunu paylaştı
Ünlülerin yılbaşı konser ücretleri belli oldu
Milli yas tartışmalarına Murat Bardakçı da dahil oldu
CHP'li Günaydın'dan 'sahte diplomalı milletvekilleri' iddiasına açıklama