Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
36,2401
Dolar
Arrow
34,4862
İngiliz Sterlini
Arrow
43,5545
Altın
Arrow
2962,0000
BIST
Arrow
9.367

Sağlıklı kahvaltılar için yulaflı tarifler…

Yulaf, uzun süre tok tutması, sağlığa faydaları ve çabuk hazırlanması nedeniyle günümüzün popüler besinleri arasında yer alıyor. İşte evlerinizde kolayca hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli, doyurucu ve az kalorili yulaflı kahvaltılık tarifler…

Sağlıklı kahvaltılar için yulaflı tarifler…

Yulaf dünya tahıl üretim istatistiklerinde buğday, mısır, pirinç, arpa ve sorgumdan sonra altıncı sırada yer almaktadır. Sağlıklı ve kalorisi düşük yiyecekler hazırlamak isteyenlerin birinci tercihi olan yulaf, tatlı ya da tuzlu tariflerde rahatlıkla kullanılabiliyor. Özellikle diyet yapanlar tarafından sık sık tüketilen yulaf, aynı zamanda metabolizmayı da hızlandırıyor. İçerdiği lif sayesinde sindirime oldukça faydalıdır. İşte evlerinizde kolayca hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli, doyurucu ve az kalorili yulaflı kahvaltılık tarifler…

YULAF KREP

Malzemeler

1 su bardağı yulaf

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı yoğurt ya da labne peynir

1 çay bardağı süt

1 çay kaşığı kabartma tozu

Yapılışı

Öncelikle 1 su bardağı yulafı, rondodan geçirerek un haline getirelim. Dileyenler yulaf unuda
kullanabilir. Unun içine yoğurt, süt, yumurta, tuz ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Normal
krep kıvamından daha yoğun bir karışım elde edeceksiniz. Tavayı ısıtın. Çok az miktarda yağ
ile yağlayın. Yulaflı krep harcından yarım kepçe tavaya dökelim. İnce bir katman şeklinde
tavaya yayalım. Kreplerin her iki tarafını da kızarıncaya kadar pişirelim. İçine peynir sürerek,
ya da üzerine muz ve bal ekleyerek tatlı veya tuzlu olarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

MUZLU-BADEMLİ YULAF

Malzemeler

3-4 yemek kaşığı yulaf

1 adet muz

1 su bardağı yakın süt

1 tatlı kaşığı tarçın

5-6  adet çiğ badem

Yapılışı

Öncelikle bir tavanın ya da cezvenin içine yulaf ile sütü ekleyin. Ocağın altını kısın, yulaf sütü çekinceye kadar pişirin. Dakikalar içinde lapalaştığını göreceksiniz. Daha çok sütlü istiyorsanız, üzerine biraz daha süt ekleyebilirsiniz. Muzu ilave edip, karıştırın. Son olarak tarçını ve çiğ bademleri ekleyerek, sıcak olarak tüketin. Afiyet olsun.

Not: Badem yerine, ceviz ve fındıkta kullanabilirsiniz. Muz yerine elma tercih edebilirsiniz.

KARIŞIK MEYVELİ YULAF LAPASI

Malzemeler

3-4 yemek kaşığı yulaf ezmesi

1 su bardağı süt veya badem sütü

1 tatlı kaşığı tarçın

Orman meyveleri, çilek ve muz

2 adet ceviz içi

Yapılışı

Yulaf ezmesini tencerede veya tavada yulaf sütü çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alın. Dilediğiniz kıvamı yakaladığınızda orman meyveleri, çilek, muz ve cevizle süsleyin. Üzerine tarçın ekleyin. Ilık olarak tüketin. Afiyet olsun.






Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

yulaf kahvaltı krep yulaf lapası