Suşi nedir, nasıl hazırlanır?
Suşi, genellikle çiğ deniz ürünleri ve sebzeler gibi çeşitli malzemelerle birlikte, biraz şeker ve tuz ile hazırlanmış sirkeli pirinçten oluşan geleneksel bir Japon yemeğidir.

Suşi stilleri ve sunumu çok çeşitli olup ana bileşeni aynı zamanda shari veya sumeshi olarak da adlandırılan suşi pirincidir.
Japonya çıkışlı bir yemek olmasına rağmen tüm uzakdoğu ülkelerinde tüketilir.
Suşi geleneksel olarak orta taneli beyaz pirinçle yapılır, ancak kahverengi pirinç veya kısa taneli pirinç ile hazırlanabilir.
BİRÇOK SUŞİ TÜRÜ VEJETARYENDİR
Genellikle kalamar, yılan balığı, sarıkuyruk, somon, ton balığı veya yengeç çubuğu gibi deniz ürünleri ile hazırlanır. Birçok suşi türü vejetaryendir.
Genellikle gari, wasabi ve soya sosu ile servis edilir. Daikon veya takuan, yemek için popüler garnitürlerdir.
Suşi bazen Japon mutfağında ince dilimlenmiş çiğ balık veya ara sıra etten oluşan ilgili bir yemek olan saşimi ile karıştırılır.
SUŞİ FAYDALARI
- Suşi, çok az kalori, zengin protein içeriği ve B12 vitamini, iyot ve Omega 3 yağlarının, yani vücudumuz için 'iyi' kabul edilen yağların varlığı dahil olmak üzere çeşitli faydalar sunar.
- Çok az kalorisi ve yüksek protein içeriği sayesinde bu geleneksel Japon yemeği, lezzetli olmasının yanı sıra birçok açıdan sağlıklıdır.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar

Dünyanın en güzel 40 ülkesi belli oldu!

İmamoğlu'ndan dikkat çeken DEM, DEVA ve Gelecek çıkışı

Midas kapitalizmi!

Türkiye'nin en zengini artık Murat Ülker değil

Enflasyon düşecekmiş: Kendi söylediği lafa inanmayanlar

Doktora tezleri de şebeke tarafından sabunlaştırılıyor

Atatürk bunları söylerken bu günü mü kast etmiş?

Dilan Polat intihar girişiminde bulundu iddiası yalanlanmıştı

Ali Mahir Başarır, '200 TL' üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi

Altın Deyip Geçme...
