Suşi nedir, nasıl hazırlanır?
Suşi, genellikle çiğ deniz ürünleri ve sebzeler gibi çeşitli malzemelerle birlikte, biraz şeker ve tuz ile hazırlanmış sirkeli pirinçten oluşan geleneksel bir Japon yemeğidir.
Suşi stilleri ve sunumu çok çeşitli olup ana bileşeni aynı zamanda shari veya sumeshi olarak da adlandırılan suşi pirincidir.
Japonya çıkışlı bir yemek olmasına rağmen tüm uzakdoğu ülkelerinde tüketilir.
Suşi geleneksel olarak orta taneli beyaz pirinçle yapılır, ancak kahverengi pirinç veya kısa taneli pirinç ile hazırlanabilir.
BİRÇOK SUŞİ TÜRÜ VEJETARYENDİR
Genellikle kalamar, yılan balığı, sarıkuyruk, somon, ton balığı veya yengeç çubuğu gibi deniz ürünleri ile hazırlanır. Birçok suşi türü vejetaryendir.
Genellikle gari, wasabi ve soya sosu ile servis edilir. Daikon veya takuan, yemek için popüler garnitürlerdir.
Suşi bazen Japon mutfağında ince dilimlenmiş çiğ balık veya ara sıra etten oluşan ilgili bir yemek olan saşimi ile karıştırılır.
SUŞİ FAYDALARI
- Suşi, çok az kalori, zengin protein içeriği ve B12 vitamini, iyot ve Omega 3 yağlarının, yani vücudumuz için 'iyi' kabul edilen yağların varlığı dahil olmak üzere çeşitli faydalar sunar.
- Çok az kalorisi ve yüksek protein içeriği sayesinde bu geleneksel Japon yemeği, lezzetli olmasının yanı sıra birçok açıdan sağlıklıdır.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
Türkiye'nin yeni il adayları belli oldu
Epstein skandalının yaşandığı adadan ilk fotoğraflar!
Memur ve emeklinin alacağı zam büyük ölçüde netleşti
Öğrencilerin alay ettiği öğretmen kürsüden düşüp kolunu kırmış
Peşmerge taburu ile gelmediğine şükredin!
Filmi geriye sarınca
Erdoğan talimatı verdi! O suçlar kapsam dışı
Terör örgütü PKK'nın Öcalan ısrarı sürüyor
Telefon krizi: Çip sıkıntısı yaşanıyor
Murat Ongun İBB iddianamesine işaret ederek sordu