Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087
/gurme/video-bitlis-bali-adini-tum-dunyaya-duyurdu-paristen-odul-aldi-23472

Bitlis balı adını tüm dünyaya duyurdu: Paris’ten ödül aldı

Fransa’nın başkenti Paris’te 45 ülkeden 200 katılımcının katıldığı uluslararası bal yarışmasında, Bitlis balı ödüle layık görüldü.

Türkiye’nin en önemli bal merkezlerinden olan Bitlis’te, zengin floraya sahip yüksek rakımlı yaylalarda üretilen bal, sahip olduğu kaliteyi de başarıyla ortaya koydu.

Geçtiğimiz günlerde uluslararası bal yarışmaları için Paris’teki laboratuvarlara gönderilen Bitlis balı, prolin değeri, nem oranı ve polen sayımı bakımından altın bal ödülüne layık görüldü.

45 ÜLKEDEN 200 ARICI KATILDI

Yaklaşık 45 ülkeden 200 arıcının katıldığı bu değerlendirmede Bitlis balının en iyi dereceyi alması, kentteki arıcılara büyük mutluluk yaşattı.

Bitlisli arıcı Serdar Naci Ersan, kentin yüksek rakımlı ve zengin bitki örtüsüne sahip yaylalarında ürettiği bal ile Paris’teki uluslararası bal yarışmasına başvurduğunu belirtti.

'ORGANİK TARIM ESAS ALINMIŞTIR'

Balları 2 bin 500 rakımın üzerinde olan yaylalarda ürettiklerini ifade eden Ersan, "Yaylalarımızda yaklaşık bin 200 çeşit bitki bulunmaktadır. Bu da balımızın kalitesini belirleyen en önemli faktörlerdir. Her aşamasını organik tarım esaslarına göre üretmiş olduğumuz balımız, bu yıl Fransa’nın başkenti Paris’te altın bal ödülüne layık görüldü" dedi.

Haber Kaynağı : İHA