Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Tapuda o dönem sona erdi: Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi sistemi geliyor

Gayrimenkul alırken-satarken ve vergisini öderken, mülkün ederini kendin belirleme dönemi sona erdi. Her mahalleye Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi geliyor.

Tapuda o dönem sona erdi: Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi sistemi geliyor

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, fahiş konut fiyatlarının önüne geçebilmek için her mahalleye Gayrimenkul Değerleme Bilgi Merkezi kurulması için harekete geçti. Tapularda değerler artık bu merkez tarafından belirlenecek.

Gayrimenkul Uzmanı Şule Duman ise Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün bu uygulamasının konut ya da dükkan alacak vatandaşların alım yaparken kandırılmasını engelleyeceğini söyledi.

VERGİ KAÇIRANLARIN TESPİT EDİLMESİNİ SAĞLAYACAK

Yeni uygulamayı değerlendiren Şule Duman, çok yüksek ya da çok düşük miktarlarda gösterilen fiyatların önüne böyle geçilebileceğini söyledi. Gayrimenkul Değerleme Bilgi Merkezi uygulaması konutlarının ederini düşük göstererek vergi kaçıranların da belirlenmesini sağlayacak.

Sektördeki dar boğazı değerlendiren Duman, Türkiye’de ekonomide yaşanan sıkıntıları fırsat verenlerin, özellikle gayrimenkul alanında fiyatların şişmesine neden olduğunu söyledi. Bankalarla kredi sıkıntısı yaşanan emlak sektörünün durma noktasına geldiğini belirten Duman sektördeki dar boğazın aşılması için yetkililerin harekete geçtiğini belirtti.

tapular2.png

Duman, Gayrimenkul Değerleme Bilgi Merkezi uygulaması ile vatandaşların sisteme girerek, hangi bölge ve semtten gayrimenkul alacaksalar oranın ortalama fiyatını görebileceğini ve bu yolla fiyatların normalleşeceğini söyledi.


Haber Kaynağı : 12punto

konut sistem vergi tapu