Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Türk-İş Üyesi işçilerden eylem planına tepki: 'Göstermelik kararlarla olmaz'

Türk-İş'in 81 ilde düzenleyeceği basın açıklamaları öncesinde işçilerden tepki geldi. İşçiler, sendika yönetimlerinin gerçekçi adımlar atması gerektiğini vurgulayarak 'Tepkiyi dindirmek için göstermelik kararlar alıyorlar' dedi.

Türk-İş Üyesi işçilerden eylem planına tepki: 'Göstermelik kararlarla olmaz'

Türk-İş’e bağlı sendikaların üyesi işçiler, Türk-İş’in 81 ilde vergi adaletsizliği, yüksek enflasyon ve işsizliğe karşı düzenleyeceği basın açıklamaları öncesinde tepkilerini dile getirdi.

Fabrika ve iş yerlerinde ek zam talebinde bulunan işçiler, sendika şubeleri ve merkezlerini bu talepler doğrultusunda harekete geçmeleri için zorladı. Ancak Türk-İş’in eylem planını açıklaması işçileri tatmin etmedi.

İşçiler, bu eylem planından bir mesajla haberdar olduklarını belirterek, sendika yöneticilerinin iş yerlerine uğramadığını ve alınan kararların tepkileri dindirmek için "göstermelik" olduğunu iddia etti.

Evrensel’de yer alan habere göre, Türk-İş’in 81 ilde yapacağı basın açıklamaları öncesinde çeşitli iş kollarında çalışan Türk-İş üyesi işçilerin büyük çoğunluğu, bu eylemlerden habersiz. Sendika yöneticilerinin eylem saatini ve yerini sosyal medya ya da mesaj gruplarından öğrendiklerini belirten işçiler, sendikacıların fabrika ziyaretlerini unuttuğunu söylüyor. İşçiler, taleplerin ancak üretimi etkileyen eylemlerle gerçekleşebileceğini, bu tür eylemlerin ise işçilerle birlikte örgütlenmesi gerektiğini vurguladı.

Harb-İş üyesi bir işçi “Bu talepler için eylemler iş yerlerinde olmalı, üretimden gelen güç kullanılmalı, basit eylemlerle yetinilmemeli ve daha çok ses çıkarılmalı. Bunun için biz inisiyatif almalıyız” diyerek iş yerlerinde daha etkili eylemler yapılması gerektiğini savundu.

Öte yandan, daha önce yapılan sosyal medya eyleminin 15 dakika öncesinden haber verildiğini belirten işçiler, bu tür eylemlere katılımın sağlanamadığını, sendikacıların bu süreçte iş yerlerine uğramadığını ifade etti. İşçiler, Türk-İş’in aldığı kararların, iş yerlerine gelmeyen sendikacılarla hayata geçemeyeceğini dile getirdi.


Haber Kaynağı : 12punto

Türk İş Sendikası