Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

A takım belli oluyor... AKP'de istifalar sürecek kadroların üçte biri değişecek!

31 Mart yerel seçim sürecinin ardından ilk kez 2.parti konumuna gerileyen AKP'de değişim tartışmaları hız kazandı. Son olarak AKP'de il başkanlıkları düzeyinde değişim olacağı iddia edildi.

A takım belli oluyor...  AKP'de istifalar sürecek kadroların üçte biri değişecek!

31 Mart yerel seçimlerinde 22 yıl sonra ilk kez 2. parti olan AKP'de Kızılcahamam Kampı öncesi değişim hareketliliği yaşanıyor. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel seçim sonrası verdiği "Yeri ve zamanı geldiğinde; kırmadan, dökmeden, küstürmeden değişimi yapacağız." mesajı AKP'de uygulamaya koyuldu. 

NTV'de yer alan habere göre, Rize, Adıyaman ve Batman il başkanlarının istifası sonrası gözler diğer illerde. Edinilen bilgilere göre, il ve ilçe başkanları düzeyinde başlayan istifalar sürecek. İl başkanları düzeyinde yüzde 30'luk bir değişime gidilmesi gündemde. 

A TAKIM NE ZAMAN DEĞİŞECEK?

Erdoğan, kurmaylarına olağan kongre için çalışmaları yönünde de talimat verdi.

Sürecin olağan sınırlarda tamamlanmasını isteyen AKP kurmayları, A takımını da değiştirecek olan büyük kongreyi 2025 yılının sonbaharına bırakmayı planlıyor. Kongrelerin takvimi ise Erdoğan'ın yıl içindeki programıyla uyumlu hale getirilecek.

30 büyükşehrin tamamına gitmek isteyen Erdoğan'ın yurt içi ve yurt dışı programları dikkate alınarak illerdeki kongre tarihleri belirlenecek.


Haber Kaynağı : 12punto

AKP Cumhurbaşkanı Erdoğan Kızılcahamam Kampı