Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Bakanlar, teşkilatlar, yerel yönetimler... AKP'de Ayhan Bora Kaplan davası sonrası 'değişim' hız m kazanacak?

Günlerdir gündemden düşmeyen Ayhan Bora Kaplan davasındaki sıcak gelişmeler AKP'yi hareketlendirdi. Son olarak Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, AKP'deki olası değişime dikkat çekti.

Bakanlar, teşkilatlar, yerel yönetimler... AKP'de Ayhan Bora Kaplan davası sonrası 'değişim' hız m kazanacak?

Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, yerel seçimlerin tamamlanmasının ardından başlayan 'değişim' mesajları sonrası Ayhan Bora Kaplan davasındaki belirsizliğin AKP'de doğurduğu değişim beklentisine işaret etti. 

'KÜÇÜK' ÇAPLI DEĞİŞİM

Babacan, "Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kongre sürecinde yapacağı iddia edilen değişimin öne çekildiğini savunanlar olduğu gibi, Erdoğan’ın “baskıyla hareket etmeyeceğini ve önce işin aslını göreceğini” dile getirenler de bulunuyor. Değişimin hızlandığını iddia edenler, Erdoğan’ın kongreyi beklemeden hem kabine de hem de genel merkezde ‘küçük çaplı’ bir değişime gideceğini iddia ediyorlar" ifadelerini kullandı.

Babacan sözlerine şöyle devam etti:

YERLİKAYA, TARIM VE SAĞLIK BAKANI

"Doğal olarak ilk söyledikleri isim bakan Ali Yerlikaya oluyor. Bunun yanı sıra Tarım, Çalışma ve Sağlık bakanlarıyla ilgili de değişimin olabileceği iddia ediliyor. Hazır başlamışken, partiyi kongreye götürecek genel merkez kadrolarında da operasyon olacağı konuşuluyor. Genel merkezde seçim işleri başkanı, teşkilat başkanı, yerel yönetimler başkanı ve genel sekreterin de potada olduğu anlatılıyor. Gidecekler listesinde Cumhurbaşkanı danışmanları da sayılıyor. Ortalık toz-duman olunca herkes nasibini alıyor. Bakalım bu sancılı süreç, nasıl final yapacak?"


Haber Kaynağı : 12punto

AKP İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Nuray Babacan değişim