Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

DEM Parti'den, İstanbul ve Mersin kararı! Ankara ve Bolu ayrıntısı...

CHP ile DEM Parti arasındaki "iade-i ziyaret" görüşmesinin ardından iki parti arasındaki gerilim sona erdi. DEM Parti, aday çıkartacağını açıkladığı kentler arasında İstanbul ve Mersin'i saymayarak açık kapı bıraktı. Görüşmede ayrıca Ankara ve Bolu detayı kulislere yansıdı.

DEM Parti'den, İstanbul ve Mersin kararı! Ankara ve Bolu ayrıntısı...

Dem Parti eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ile Tuncer Bakırhan’ın dün CHP Genel merkezinde Genel Başkan Özgür Özel’le yaptıkları seçim gündemli görüşmede iki parti arasında önemli mesafe alındı.

T24'ten Namık Durukan'ın haberine göre; Görüşmede İstanbul, İzmir, Ankara, Adana ve Mersin gibi kentlerde nasıl hareket edileceği masaya yatırıldı.

ANKARA, BOLU VE AYDIN

Görüşmede iki partinin oluşturulacak heyetlerle “hızlı iletişim” kurmaları konusunda mutabık kalındı. Özellikle Ankara, Bolu ve Aydın gibi illere özel önem veren DEM Parti, bu kentlerde CHP’nin adaylarını desteklemeyeceğini açık ve net bir şekilde ifade etti.

TOROSLAR VE AKDENİZ İLÇELERİNDE DEM PARTİ DESTEK BEKLİYOR

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan’ın açıklamasına göre, parti yönetimi Ankara, Antalya, Bolu, Konya, Kocaeli, Kayseri ve Samsun’da kesin olarak aday çıkartacak. Parti yönetimi, CHP ile yapılan ilk görüşmeden itibaren Ankara’dan aday çıkaracağını net bir şekilde vurgulamıştı. DEM Parti, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a mesafeli olduğunu birçok açıklamada ifade etmişti. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e kapılar hep aralıklı bırakıldı. DEM Parti’nin, bazı büyükşehirlerde etkin olabileceği sayıda meclis üyeliği ve yine bazı büyükşehirlerde ilçe belediyelerinde CHP’nin de DEM Parti’yi desteklemesi taleplerinde bulunduğu belirtiliyor.

DEM Parti, Mersin’in Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde destek bekliyor. Özellikle Akdeniz Belediyesi’ni kazanma ihtimali bulunan DEM Parti’ye burada destek aranıyor. CHP, her iki ilçede bugüne kadar aday belirlemedi.

İSTANBUL İKİNCİ ETABA KALDI

DEM Parti, 13-14 Ocak'ta 90 seçim bölgesinde sandık kuracak ve 100 bin delegenin oyuyla ön seçim yapacak. Bunun ardından partinin kritik yerlerdeki tavrı netleşecek.

KENT UZLAŞISI

DEM Parti, yerel seçim öncesinde “Kent Uzlaşısı” kavramı kapsamında farklı adayların da desteklenebileceğini açıklamıştı. Sol, sosyalist güçlerle yerelde ittifak yapılmasının da mümkün olduğu belirtilmişti.


Haber Kaynağı : 12punto

akdeniz Toroslar CHP DEM Parti Özgür Özel