Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Flaş iddia! Bakan Yerlikaya'dan Bakan Tunç'a 'Dilan Polat' telefonu

Kara para aklama suçundan tutuklanan sosyal medya fenomeni Dilan Polat'ın gözaltına alınmamasıyla ilgili olarak Emniyet'in İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya bilgi verdiği; Yerlikaya'nın ise Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'u aradığı, görüşme sonrası Polat çifti hakkında gözaltı kararı çıktığı iddia edildi.

Flaş iddia! Bakan Yerlikaya'dan Bakan Tunç'a 'Dilan Polat' telefonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın, kara para aklamakla suçlanan sosyal medya fenomenleri Dilan Polat ve Engin Polat'ın gözaltına alınmadığı süreçte Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a telefon açtığı iddia edildi.

BAKAN TUNÇ'A "POLATLAR" TELEFONU

10Haber'den Hazar Dost'a konuşan kaynaklara göre; Polat çiftinin gözaltı süreci İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a telefonuyla başladı. Kaynaklara göre uzayan süreç ve çift hakkında gözaltı kararı verilmemesi hakkında İstanbul Emniyet’inden üst düzey müdürler İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya bilgi verdi.  Yerlikaya durumu öğreneceğini söyleyerek Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile konuştu.  Yerlikaya ve Tunç arasındaki görüşmenin ardından Polat çifti hakkında yakalama kararı çıkarıldı ve çiftle beraber 20 kişi, 1 Kasım’da gözaltına alındı.  

MASAK RAPORUYLA BAŞLADI

MASAK’ın hazırladığı 4 Ekim tarihli ön raporda Polatlar’ın şirketlerindeki belirsiz hesap hareketleri tespit edilmiş ve “İnternet mecralarındaki satışların gerçekliği, ilişkili kurumlar adına alınan POS’lar üzerinden başta kredi kartı dolandırıcılığı, yasa dışı bahis şüphelerin bulunması nedeniyle, söz konusu şüphelerin izalesinin ilgili banka ve ödeme kuruluşlarından alınan verilerin incelenmesi ile mümkün olabileceği; ileri inceleme sonuçlarının ayrıca ele alınması gerektiği” belirtilmişti. 

Adalet Bakanı Tunç 3 Kasım’da yaptığı açıklamada “Bu kişilere ve şirketlerine ait şüpheli işlemler tek tek tespit edildi. Adli kontrol ve gözaltı işlemleri yapıldı” demişti.


Haber Kaynağı : 12punto

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Ali Yerlikaya Dilan Polat Engin Polat