Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İYİ Parti kurultayı öncesi Oktay Vural'la ilgili çarpıcı Cumhur İttifakı iddiası!

İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İYİ Parti kurultayına müdahale edebileceğini ima etti. Akalın, "Erdoğan, İYİ Parti’nin üstünden elini çekmeli" ifadelerini kullandı. Öte yandan bazı İYİ Partili kaynaklara göre Oktay Vural 'Cumhur İttifakı'nın İYİ Parti'deki temsilcisi' olarak görülüyor.

İYİ Parti kurultayı öncesi Oktay Vural'la ilgili çarpıcı Cumhur İttifakı iddiası!

Yerel seçimlere 'hür ve müstakil' girme kararı alan İYİ Parti, 31 Mart akşamı beklediği sonuçları alamadı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, olağanüstü kurultay kararı alarak, aday olmayacağını duyurdu.

İYİ Parti'de gözler 27 Nisan'daki kurultaya çevrildi.

Genel başkanlık seçimine kısa bir süre kala 'salonun fiziki şartları ve kapasitesi' gerekçe gösterilerek kurultaya seyirci alınmayacağının açıklanması üzerine İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın'dan çarpıcı açıklamalar geldi.

"ERDOĞAN İYİ PARTİ'NİN ÜSTÜNDEN ELİNİ ÇEKMELİ"

Cumhuriyet'ten Barış Pehlivan'a konuşan Akalın, seyircisiz kurultay kararının müzakere edilmediğini söyledi. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dikkat çeken Akalın, şöyle konuştu;

“Organizasyon komitesinin böyle bir karar alma hakkı yok. Zira anayasal bir haktır katılım. Ancak kongre başlar, divan başkanı selametle sürdürülemeyeceğini görürse seyircisiz devam edilebilir. Ama yetkisini hiçbir tüzük ve yasadan almayan bir komitenin böyle işlere girmesi yok hükmündedir.

Bakınız, İYİ Parti tabanı yeniden çok umutlandı. Gördüğüm kadarıyla, daraltılmış bir kongreyle bu umudun kesilmesi isteniyor. Komite başkanına iyi odaklanmak lazım. Erdoğan, İYİ Parti’nin üstünden elini çekmeli.”

OKTAY VURAL'LA İLGİLİ ÇARPICI CUMHUR İTTİFAKI İDDİASI

Akalın ‘komite başkanı’ olarak kimi işaret ettiğine dair bir isim vermedi. Ancak Pehlivan, kendisine konuşan bazı parti kaynaklarının İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural’a dikkat çektiğini yazdı. Bu kaynaklara göre Vural’a 'Cumhur İttifakı’nın İYİ Parti’deki temsilcisi' gözüyle bakılıyor.


Haber Kaynağı : 12punto

AKP Barış Pehlivan Cumhur İttifakı Mehmet Tolga Akalın oktay vural Recep Tayyip Erdoğan