Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kızılcahamam'dan emeklileri ve asgari ücretlileri üzecek haber! Planlar arasında yok...

AKP'de Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde düzenlenen Kızılcahamam kampında emeklilere ek zam yapılmaması, kök maaşların düzeltilmemesi ve asgari ücrete ara zam yapılmaması konusunda karar alındığı iddia edildi.

Kızılcahamam'dan emeklileri ve asgari ücretlileri üzecek haber! Planlar arasında yok...

AKP'nin geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen Kızılcahamam kampından asgari ücretliyi ve emeklileri üzecek haber geldi. 

ZAM VE İYİLEŞTİRME YOK!

Ekonomim'den Besti Karalar'ın haberine göre, önümüzdeki dönemde yapısal reformları da içeren düzenlemelerde gerçekçi bir yaklaşımla hareket edilecek, atılacak adımlarda etki analizleri yapılarak yol alınacak. Asgari ücret ve emekli maaşlarındaki iyileştirmelerle ilgili son dönemde muhalefetten gelen vaatler gerçekçi bulunmazken, muhalefetin vaatleri hiçbir şekilde AKP'nin gündeminde olmayacak. 

Yani Temmuz ayında ne asgari ücrette bir artış olacak ne de emekli aylıklarında, kök maaşlar dahil artı bir iyileştirmeye gidilmesi planlanmıyor.

Enflasyonu tek haneye indirmek önümüzdeki dönemde birinci öncelik olarak belirlendi. AKP'de enflasyonu tek haneye indirmeden seçime gidilmemesi görüşü hakim. Önümüzdeki günlerin öncelikli gündemi mali tedbirler olacak. Bu noktada vergi de adalet ve etkinliğin sağlanması AKP'nin masasında. Türkiye’deki büyük şirketlerin yeteri kadar vergi ödememesinin vergi adaletini zedelediği görüşünü ortadan kaldırmaya dönük adımlar atılacak.

Haberde ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in NTV’ye yaptığı, “Türkiye'deki kurumlar vergisi mükelleflerinin önemli bir kısmı uzun yıllardır zarar beyan ediyorlar. 20 yıl boyunca zarar eden bir şirketi açık tutar mısınız?“ şeklindeki açıklamaları ise Kızılcahamam’daki değerlendirmelerin yansıması olduğu  aktarıldı.


Haber Kaynağı : 12punto

asgari ücret ara zam kök maaş emekli zammı