Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kızılcahamam'dan ilk karar çıktı: Erdoğan'dan '30 büyükşehir' adımı

31 Mart yerel seçimlerinde 22 yıl sonra 2. parti konumuna gerilen AKP'de, Kızılcahamam Kampı başladı. Edinilen bilgiye göre; Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 büyükşehirde "Türkiye Buluşmaları" ismiyle toplantılara katılacağı belirtildi.

Kızılcahamam'dan ilk karar çıktı: Erdoğan'dan '30 büyükşehir' adımı

31 Mart yerel seçimleri sonrası AKP'de merakla beklenen Kızılcahamam Kampı başladı.

Türkiye gazetesinden Emrah Özcan'ın haberine göre, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 büyükşehirde "Türkiye Buluşmaları"na katılacak. 

Ayrıca AKP'de partinin ortak hareket edilebilmesi için E-teşkilat modeli kurulma kararı alındı. 

SORUMLULUK KRİZİ

Ayrıca bazı milletvekilleri demografik yapıda değişim olduğu, ülkede sosyal bir dönüşüm yaşandığı bu iki noktada temsiliyet noktasında eksiklikleri gidermek gerektiği gibi konularda endişelerini dile getirdi. 

Bazı vekiller ise “Bize ait olmayan sorunların faturasını biz ödüyoruz” derken parti kurucuları ve eski milletvekilleri, “Sadece istatistik vererek sunum yaparak olmaz. Sorunun ne olduğunu konuşmalıyız. Kimse sorumluluk almak istemiyor” dedi.

HEDEF GENÇ SEÇMEN

AKP aynı zamanda bu dönemde teşkilattaki üye sayılarının artırmanın yollarını da arayacak. Özellikle 31 Mart ve 14-28 Mayıs seçimlerinde tercihini başka partiden yana kullanan seçmeni AKP'ye kazandırmak için yeni adımlar atılacak. 2023 seçimlerinde yüzde 52,44’ünü oluşturan genç seçmenlerin sayısı 2028 seçimlerinde yüzde 65’e çıkacağından gençler üzerinden teşkilatlanma da tüm hızıyla sürdürecek. Gençlere yönelik ve özellikle üniversiteliler için özel bir ekip kurulacak. Kurulan ekip sosyal medya ve toplum dinamiklerini öne çıkardığı isimler partiye davet edilecek. Aynı zamanda da mahalle merkezli programlar üzerinden yeni isimler tespit edilip sürece katılmaları sağlanacak. 

MİLLİ EĞİTİM AKADEMİSİ

Ayrıca Milli Eğitim Akademisi kurulacak ve burayı bitiremeyen öğretmen olamayacak. 

Okul kantinlerinde şekerli yiyeceklerin yasaklanması ise 2025‘e kadar hayata geçecek.


Haber Kaynağı : 12punto

Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart Yerel Seçimleri Kızılcahamam Kampı