Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Yerel seçimler yaklaşırken AKP ile DEM arasında pazarlık iddiası: 3 istekte bulundular!

Yerel seçimlere sayılı günler kala, AKP ve DEM Parti'nin ittifak için dirsek temasında olduğu iddia edildi. Ayrıca iddiaya göre DEM Parti'nin AKP'den 3 isteği bulunuyor.

Yerel seçimler yaklaşırken AKP ile DEM arasında pazarlık iddiası: 3 istekte bulundular!

Yerel seçimler yaklaşırken ittifak kulisleri de hız kazandı.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre; DEM Parti’nin, “İstanbul’da aday çıkarmama karşılığında AKP’den üç istekte bulunduğu ancak AKP’nin bu üç isteği de “geri çevirdiği” iddia edildi.

ÖCALAN İÇİN 'TECRİT' TALEBİ İDDİASI

DEM Parti’nin AKP’den, “Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın kazanılması halinde, iktidarın Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atamaması, cezaevinde bulunan ve durumu ağır olan bazı tutukluların salıverilmesi ve PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’a uygulanan tecritin kaldırılması yönünde taleplerde bulunduğu” iddia ediliyor. 

BAŞAK DEMİRTAŞ'IN ADAYLIĞI ÖNE SÜRÜLDÜ

Ancak AKP’nin DEM’in bu üç isteğine, “Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve diğer belediye başkan adaylarının sicili temiz olması, terör örgütleriyle iltisaklı olmaması ve işbirliğinde bulunmaması halinde zaten belediyelere kayyım atanmadığı, Türkiye’nin terörle mücadelede katettiği mesafe ortadayken, elebaşı Öcalan’a yönelik tecritin kaldırılamayacağı ve durumu ağır olan bazı tutukluların salıverilmesinin mümkün olmadığı ancak durumlarının sağlık raporu ile kesinleşmesi halinde, prosedür gereği cezalarının ev hapsine çevrilebileceği” yanıtını verdiği öne sürülüyor. 

DEM Parti’nin, taleplerinin AKP tarafından kabul edilmemesi sonrasında ise geçen günlerde, “AKP’ye karşı İBB başkan adayı olarak eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın adaylığını öne sürdüğü” konuşuluyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Abdullah Öcalan Başak Demirtaş DEM Parti Selahattin Demirtaş yerel seçim AKP