Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

2009'da hayatını kaybetmişti: Türkan Saylan’ın evi müze oluyor

İstanbul Beşiktaş Belediyesi Başkanı Rıza Akpolat, Türkan Saylan’ın Beşiktaş'ta yaşadığı evin müzeye çevrileceğini açıkladı. Akpolat, "Çok önemli bir hak savunucusuydu" dedi.

2009'da hayatını kaybetmişti: Türkan Saylan’ın evi müze oluyor

Prof. Dr. Türkan Saylan, ölümünün 15’inci yıldönümü dolayısıyla Beşiktaş'ta isminin yaşatıldığı parkta anıldı.

Halk TV’de Serhan Asker’in sunduğu ‘Görkemli Hatıralar’ programına katılan Beşiktaş Belediyesi Başkanı Rıza Akpolat, "Türkan Hocamızın Beşiktaş’ta yaşadığı evi müze haline getireceğiz ve onun hatırasını yaşatacağız" şeklinde konuştu.

Akpolat şunları ifade etti:

"Biz Beşiktaş’ı anlatırken hep şunu deriz; Beşiktaş cumhuriyet demek, demokrasi demek, eşitlik demek, hürriyet demek. Türkan Hocamız da bütün bu özellikleri taşıyan tam bir cumhuriyet kadını. Tam bir Arnavutköylü de bu arada. Bizim yaşatmaya çalıştığımız mahalle dayanışmasının bir savunucusuydu. Yaşadığı dönemde Arnavutköy’ün bütün hak mücadelesinin yanında durmuş, buraya 3. Köprünün yapılmasını engellemeye çalışmış ve o mücadeleyi kazanmış çok önemli bir hak savunucusuydu.’"

"Beşiktaş Belediyesi olarak geçen dönem yaşadığı sokağa hocamızın adını vermeye çalıştık. Ama maalesef İBB Meclisi’nde karar çoğunluğa takıldı. Meclis kürsüsünde o dönemin AKP’li İBB Meclis Üyesi Faruk Gökkuş, 'Biz burada olduğumuz sürece Türkan Saylan gibi toplumu bölen kişilerin adı bir yerlerde yaşatılmayacak' demişti.

Biz de onlara ‘siz isteseniz de istemeseniz de o sokağa Türkan Saylan adını vereceğiz’ dedik ve Türkan Saylan Sokağı tabelasını oraya çaktık. Tabi bu durum resmi değildi ama artık resmileşecek. Önce kendi belediyemizin meclisinden geçirerek kararı İBB Meclisi’ne sunacağız ve çoğunluk kararıyla buradan da çıkarıp önümüzdeki ay, o sokağı hak ettiği ismiyle Türkan Saylan Sokağı olarak yaşatacağız."


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

Beşiktaş Belediyesi Beşiktaş Türkan Saylan Serhan Asker Rıza Akpolat