Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Cannes’da ödül kazanmıştı: Sömürgeciler ekrana gelecek

Bu yıl Oscar yarışında Şili’yi temsil eden ve 2023’te Cannes’da 'Belirli Bir Bakış' bölümünde FIPRESCI ödülünü kazanan 'Sömürgeciler', 29 Mart’tan itibaren MUBI’de ekrana gelecek.

Cannes’da ödül kazanmıştı: Sömürgeciler ekrana gelecek

Felipe Gàlves’in ilk uzun metrajlı filmi Sömürgeciler (Los Colonos), izleyiciyi sömürgeciliğin doğasına dair derin bir yüzleşmeye davet ediyor.

20. yüzyılın başında, Güney Amerika'nın “Ateş Toprakları” olarak anılan Tierra del Fuego bölgesinde geçen öykü, Avrupa’dan gelen sömürgeciler ile yerlilerin ilişkisini anlatırken, bölge halkının nasıl insanlık dışı bir muameleye maruz kaldığını ortaya koyuyor.

Şiddetin ve gerilimin dozunun giderek tırmandığı bu sert öykü, western türüne has özellikleri kullanarak, nefis bir sinematografi eşliğinde evrensel politik yankılar taşıyan bir meseleyi ele alıyor.

ŞİDDET SARMALINI GÖZLER ÖNÜNE SERİYOR

"Beyaz Altın Kralı" olarak anılan zengin toprak ağası José Menéndez’in arazisinin etrafını çevirmek için üç adam tutmasıyla başlıyor öykü: Britanyalı başına buyruk bir teğmen, Şilili melez bir genç ve Amerikalı bir paralı askeri odağına alan film, Menéndez’in topraklarını yerlilerden arındırmak için başlattığı bir şiddet sarmalını gözler önüne seriyor.

Şili'nin ulusal hafızasında önemli bir yer tutan Selk'nam soykırımına ışık tutan Sömürgeciler, 29 Mart’tan itibaren MUBI adlı platformda izleyicilerle buluşacak.


Haber Kaynağı : 12punto

Sömürgeciler Cannes