Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Netflix'te yayınlanmıştı: Eşcinsellik vurgusu yapılan 'Büyük İskender' belgeseli Yunanistan'da tartışma yarattı

Makedon imparatoru İskender'in yakın dostu Hephaestion ile eşcinsel ilişki yaşadığını gösteren Netflix belgeseli 'Büyük İskender Nasıl Büyük Oldu?' (Alexander: The Making of a God) Yunanistan'da sansür tehdidine maruz kaldı. Kültür Bakanı Lina Mendoni, belgeseli eleştiren açıklamalarda bulundu.

Netflix'te yayınlanmıştı: Eşcinsellik vurgusu yapılan 'Büyük İskender' belgeseli Yunanistan'da tartışma yarattı

Makedon imparatoru İskender’in M.Ö. 4. yüzyıldaki hayatını anlatan Netflix belgeseli, Yunanistan'da polemik yarattı.

Yunanistan Kültür Bakanı Lina Mendoni, Büyük İskender'in yakın arkadaşlarından ve generallerinden Hephaestion ile eşcinsel ilişki yaşadığının gösterildiği belgeseli "Son derecede düşük kaliteli bir kurgu" olarak tanımladı.

'Alexander: The Making of a God' adıyla yayına giren belgeselin ilk sahnelerinde, Büyük İskender ile Hephaestion'un romantik ve cinsel ilişki yaşadığı gösteriliyor.

Söz konusu sahne, Yunanistan'da kilisenin ve muhafazakâr çevrelerin tepkisini topladı.

'GERÇEKLER ÇARPITILDI' İDDİASI

Eleftheros Typos gazetesinde yayımlanan bir makalede, belgeselin "gerçekleri çarpıttığı" savunuldu; yönetmen Oliver Stone'un 2004 tarihli 'İskender' filminin "Büyük İskender'in eşcinsel olduğuna dair bir propaganda kampanyası başlattığı" ileri sürüldü.

Sağcı liderin sansür çağrısı yaptığı Kültür Bakanı Mendoni de, parlamento oturumunda belgeselin "tarihsel yanlışlıklarla dolup taştığını" savunup "yönetmenin özensiz, senaryonun da son derece yetersiz olduğu" yorumunu yaptı.

'İSKENDER'İN KORUYUCUYA İHTİYACI YOK'

Bakan Mendoni sözlerine şöyle devam etti:

"Fakat biliyorsunuz ki antik çağda aşk kavramı geniş ve çok boyutlu. 2 bin 300 yıl önceki pratikleri veya insanları kendi ölçütlerimiz, normlarımız veya varsayımlarımız üzerinden yorumlayamayız.

Büyük İskender, 2 bin 300 yıldır hiçbir zaman, tarihte nasıl hatırlandığı, kişiliği veya ahlaki duruşu konusunda davetsiz bir koruyucunun müdahalesine ihtiyaç duymadı ve buna şimdi de ihtiyacı yok.”


Haber Kaynağı : 12punto

Film eşcinsel Netflix yunanistan Büyük İskender Nasıl Büyük Oldu Alexander: The Making of a God

İlgili Haberler