Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Türkiye'nin en çok kullanılan çevrimiçi dizi ve film platformları belli oldu

JustWatch tarafından yayınlanan verilere göre, Türkiye'de en çok kullanılan çevrim içi dizi ve film platformu BluTV, 2024'ün ilk çeyreğinde de zirvede yer aldı. BluTV, %38'lik pazar payıyla açık ara farkla lider konumda bulunurken, onu %28'lik payla Netflix takip ediyor.

Türkiye'nin en çok kullanılan çevrimiçi dizi ve film platformları belli oldu

Çevrimiçi dizi ve film izleme platformlarına ilişkin Türkiye pazarındaki son durum, JustWatch tarafından açıklandı. BluTV’nin, uzun yıllardır sürdürdüğü liderliğini 2024’ün ilk çeyreğinde de devam ettirdiği belirtildi.

Webtekno'da yer alan habere göre, dizi veya film aramalarında hangi platformda bulunabileceğini gösteren ve farklı platformlardaki izleme listelerini birleştiren JustWatch, Türkiye’deki en yaygın kullanılan çevrim içi platformların sıralamasını yayınladı. 2024 yılının ilk çeyreğine ait veriler, beklenen sonuçları ortaya koydu.

Dünya genelinde Netflix’in en popüler çevrim içi platform olmasına karşın, Türkiye’deki durum farklılık gösteriyor. BluTV, 2024’ün ilk çeyreğinde de Türkiye’nin en çok tercih edilen dizi ve film platformu olarak öne çıktı.

Türkiye’deki çevrim içi dizi ve film platformlarının pazar payları şu şekilde sıralandı:

BluTV: %38

Netflix: %28

Amazon Prime Video: %19

Disney+: %7

MUBI: %5

Diğer: %3

JustWatch’ın verilerine göre, BluTV’nin liderliği açık bir farkla sürerken, Netflix’in takip ettiği görüldü. Ayrıca, Netflix’in abone sayısında Ocak 2024 itibarıyla bir artış gözlenirken, BluTV abonelerinde ise hafif bir düşüş yaşandığı kaydedildi.


Haber Kaynağı : 12punto

BluTV Disney Justwatch Netflix Prime Video