Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087
/kultur-sanat/video-yigit-ozsener-ataturk-makyaji-icin-tahrana-gitti-18686

Yiğit Özşener, Atatürk makyajı için Tahran'a gitti

Zaferin Rengi filminde Mustafa Kemal Paşa’yı canlandıran oyuncu Yiğit Özşener’in makyajını İran asıllı, ünlü özel efekt makyaj tasarımcısı Babak Eskandari uyguladı.

1918-1923 yılları arasında yaşanan gerçek olaylara dayanan ve Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde büyüyen milli mücadeleye destek için İstanbul’da oluşan yapılanma ve mücadeleyi spor üzerinden farklı bir anlatımla izleyiciye sunacak olan 'Zaferin Rengi' filminde, Atatürk’e oyuncu Yiğit Özşener hayat verdi.

Yiğit Özşener, Atatürk makyajı için İran'ın başkenti Tahran'a gitti. 

'HAZIRLIK 6 HAFTA SÜRDÜ'

Heykeltıraşlık tekniğiyle kalıp çıkarma, silikon ve protez parçalarla kalıbı oluşturma, boyama, aksesuarların hazırlanması gibi süreçleri kapsayan makyajın hazırlık aşaması 6 hafta sürerken, makyajın sanatçıya uygulama işlemi ise beş saatte tamamlandı.

Özşener'e makyaj tasarımı yapan Babak Eskandari,"Atatürk makyajının hazırlık sürecinde ciddi bir araştırma yaptım. Atatürk’ün özellikle güçlü karakterinden, iradesinden ve giyimine verdiği özenden etkilendim" dedi.

Kostümler, askeri kostüm danışmanlarının denetiminde gerçeğe uygun olarak hazırlandı ve üretildi. Kıyafetler için Ferruh Karakaşlı ile çalışıldı.

ZAFERİN RENGİ FİLM KONUSU

"Zaferin Rengi," 1918-1923 yılları arasında gerçekleşen olaylara dayanan ve Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde Anadolu'da başlatılan milli mücadelenin, işgal altındaki İstanbul'da büyümesini ve futbol zaferleriyle kenetlenip, moral bulan Türk halkının bağımsızlık için direnişini konu alıyor.

Film, Türk spor tarihine damgasını vuran en önemli futbol başarılarından biri olan Harington Kupası'yla final yapacak.

Abdullah Oğuz'un yönetmen koltuğunda oturduğu ve başrollerini Nejat İşler, Yiğit Özşener, Kubilay Aka, Gülper Özdemir ve Gonca Vuslateri'nin paylaştığı film, 16 Şubat'ta vizyona girecek.

Haber Kaynağı : 12punto