Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Basın Konseyi'nden Fatih Portakal'a 'Burcu Köksal' uyarısı: 'O gün yapmıştım yine yaparım'

Sözcü TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal’ın, 7 Mart 2024 tarihli Ana Haber Bülteni’nde CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal’ın, “DEM Parti hariç tüm partilere kapım açık olacak” şeklindeki açıklamasıyla ilgili haberi verirken söylediği; “Ben bunu bilinçli bir şekilde partisine zarar vermek için yaptığını düşünüyorum. Talimatın da bir şekilde eski ekipten gittiğini düşünüyorum. Bunu kanıtlamam mümkün değil” sözleri üzerine yapılan şikayeti inceledi. Konsey, Portakal'ın uyarılmasına karar verdi.

Basın Konseyi'nden Fatih Portakal'a 'Burcu Köksal' uyarısı: 'O gün yapmıştım yine yaparım'

Sözcü TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal’ın, 7 Mart 2024 tarihli Ana Haber Bülteni’nde CHP Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın, “DEM Parti hariç tüm partilere kapım açık olacak” şeklindeki açıklamasıyla ilgili haberi verirken söylediği; “Ben bunu bilinçli bir şekilde partisine zarar vermek için yaptığını düşünüyorum. Talimatın da bir şekilde eski ekipten gittiğini düşünüyorum. Bunu kanıtlamam mümkün değil” sözleri sonrası Basın Konseyi yapılan şikayet üzerine söz konusu şikayeti inceledi.

"O GÜN YAPMIŞTIM YİNE YAPARIM"

Fatih Portakal savunmasında şunları söyledi:

“Merhaba, Ben Fatih Portakal, Hakkımda yapılan şikayetle ilgili düşüncelerimi sizlerle, Basın Konseyi ile kısaca paylaşmak istiyorum. Geçtiğimiz günlerde, CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili sözlerimden dolayı Atakan Sönmez adında bir yurttaş şikayetçi olmuş, “kişisel kanaat belirttiğimi” ifade etmiş. Vaktinizi almamak ve vaktimi harcamamak adına kısacık şöyle bir detaylandırma yapabilirim. Bir kere meslekte 28. yılım. Neyin doğru neyin yanlış olabileceğini, neyin söylenip neyin söylenmeyeceğini artık bildiğimi düşünen, bu konuda tecrübeli olduğuma inanan biriyim. Bununla birlikte her gazetecinin bir istihbarati vardır, gazeteciyim diyen kişinin bilgi kaynağı ya da kaynakları mevcuttur. Bilginin kaynağını açıklama ya da ve açıklamama özgürlüğüne de sahiptir. Bu somut olay üzerinden gidecek olursak; ben birileriyle konuşuyorum, birilerinden bilgi alıyorum. Bu zaman zaman AKP oluyor, zaman zaman YRP oluyor, zaman zaman DEM oluyor ve bu haberde Cumhuriyet Halk Partisi’nin içinden oldu. Hatta ve hatta Cumhuriyet Halk Partisi’nde Kemal Kılıçdaroğlu’nun çevresindekilerinden bahsediyorum. Doğal olarak tabii ki kaynak veya kaynaklarımın ismini söylemem. Açıklarsam insanlar bana güvenir mi? Ve bu yorumda “kanıtlayamam ispat edemem…” derken bunu demek istiyordum. Yani ben bunu Kemal Kılıçdaroğlu’na soracak olsaydım, Kemal bey “hayır böyle bir şey yok” diyecekti zaten. İsim veya isimler verecek olursam karakterimle, gazetecilik ilkeleri, meslek ahlakıyla bağdaşmayacak bir durum oluşacak. Ben bir şeyleri demek ki, birileriyle konuşmuşum, karşı taraftan benim ismim anılmasın -of the record-vs. gibi şartlar sürülmüş ve ben de akıl süzgecimden geçirip paylaşmışım. O gün yapmıştım yine yaparım. Atakan Bey’in iddialarını reddediyorum. Yaptığım budur, gazetecilik yaptığıma sonuna kadar inanıyorum teşekkür ediyorum. Saygılar sunuyorum…”

UYARILMASINA KARAR VERİLDİ

Yapılan oylama sonucunda Basın Konseyi Yüksek Kurulu, şikâyet edilen haberde, Basın Meslek İlkelerinden; “Kişileri ve kuruluşları, eleştiri sınırlarının ötesinde küçük düşüren, aşağılayan veya iftira niteliği taşıyan ifadelere yer verilemez” şeklindeki 4’üncü, “Soruşturulması gazetecilik olanakları içinde bulunan haberler, soruşturulmaksızın veya doğruluğundan emin olunmaksızın yayınlanamaz” şeklindeki 6’ncı, maddelerin Fatih Portakal tarafından ihlal edildiğini oy çokluğu ile  (1 e karşı 12 oy) saptayarak,  Şikayet edilen Fatih Portakal'ın Basın Meslek İlkelerinin 4 ve 6. maddelerini ihlal etmiş olmasından dolayı  “uyarılmasına” oy çokluğuyla karar verdi.


Haber Kaynağı : 12punto

Basın Konseyi Fatih Portakal Burcu Köksal DEM Parti