Yandaş basından hizmet: Instagram yasağının faydaları
Et zamlanınca gut hastalığını manşete taşıyan Yeni Şafak, Instagram engelinin beşinci gününde 'sosyal medya detoksunun faydalarını' manşete taşıdı.
Türkiye'de en yaygın kullanılan sosyal medya Platformu, Bilgi Teknolojileri Kurumu'na (BTK) verilen istisnai yetki çerçevesinde engelleneli 5 gün oldu.
Yetkililerden önce "katalog suçlar çiğnendi" açıklaması gelse de, Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun dün "Bakın orada vahşice katledilmiş olan Hamas lideri İsmail Haniye ile ilgili yapılan taziye paylaşımlarına bile tahammül edilmiyor" sözleri, krizin altında yatan sebebin ilk kez telaffuzu niteliği taşıdı.
Instagram yetkilileriyle yapılan görüşmelerden de henüz bir sonuç yok. Engelin sürmesi ve belirsizliğin devam etmesi, özgürlüğün kısıtlanmasına itiraz eden STK ve yurttaşlardaki tepkiyi yükseltince, iktidara yakın Yeni Şafak gazetesine iş düştü.
ÖNERİ DE VAR: SİZ DE HOBİ EDİNİN!
Manşetindeki haberde yoğun biçimde ticaret ve haberleşme için de kullanılan Instagram'dan adeta insanların sadece kişisel hayatını paylaştığı bir platform gibi tanımlayan gazete, "Gidecekleri otelde paylaşım yapamayacakları için tatil planlarını iptal edenden, doğum gününü kutlamaktan vazgeçenlere, yemek yemeyi reddedecek derecede depresyona girenlere kadar pek çok kişi hayatın olağan akışını sürdürmekte zorlanmaya başladı" tespitinde bulunup 'yardım' için kolları sıvadı.
"Bunun adı gönüllü esaret" manşetinde bir uzman klinik psikoloğun görüşü üzerinden, Instagram yasağının yeni hobiler edinmek için fırsat olabileceği müjdelendi!
YENİ VERGİ DE ÇİN'E KARŞI 'TÜRK SEDDİ'YMİŞ
İnternet üzerinden yurtdışı alışverişlere getirilen yeni vergiyi savunma işi de boş kalmadı; Hürriyet gazetesi devreye girdi.
Bilindiği üzere; Resmi Gazete’de yayımlanan değişiklikle bugüne kadar 150 euro olarak uygulanan aylık gümrük muafiyeti sınırı kaldırıldı ve ek vergi getirildi. Yani düne kadar eğer alış verişiniz bir ay içinde 150 Euro’nun altında kalıyorsa, zaten vergiden muaftınız. Artık değilsiniz.
Posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gerçek kişiye gelen ve ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen, kıymeti 30 euroyu geçmeyen eşya ile kıymeti 1500 euroyu geçmeyen ilaç cinsi eşyanın üzerinden Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden doğrudan gelmesi halinde yüzde 18 olan vergi yüzde 30, diğer ülkelerden gelmesi halinde yüzde 30 olan vergi yüzde 60 olarak alınacak. Özellikle vergi artışının yüzde 100’e ulaştığı AB dışı ülkelerle son dönemde Türkiye’de çok büyüyen Çin şirketleri Temu ve Shein’in hedeflendiği belirtiliyor.
Ancak Hürriyet bugünkü "Çin malına Türk seddi" manşetiyle, Türkiye'de yurtdışı internet alışverişini neredeyse sonlandıracağı söylenen bu ağır vergi darbesinin sadece Çin ürünlerine uygulanıyor gibi bir başlıkla vermeyi uygun gördü.
TÜSİAD'DAN BEŞİNCİ GÜNDE TEPKİ
Öte yandan beşinci gününe giren yasağa bir tepki de Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan'dan geldi. CNBC-e kanalında bir programa katılan Turan, Instagram'ın yasaklanmasıyla ilgili soruyan soruya "Instagram'ın kısıtlanmasını doğru bulmuyorum" demekle yetindi.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
BEDAŞ 21 Kasım'da İstanbul'da elektrik kesintisi yaşanacak mahalleleri açıkladı
A101 21 Kasım 2024 Perşembe aktüel ürünler kataloğu yayımlandı!
21 Kasım 2024 burç yorumları
Hasan Arat'tan Fenerbahçe'ye Rafa Silva'lı 'Talisca' yanıtı
Fatih Altaylı'dan Acun Ilıcalı ve yasa dışı bahis yorumu
21 Kasım Perşembe maç programı: Bugün maç var mı, hangi maçlar var, saat kaçta?
UEFA Uluslar Ligi'nde Türkiye'nin rakibi kim olacak? Play-off maçı ne zaman?
Ebru Baki Sözcü'den ayrıldı mı?
Onur ve Semih arasında MasterChef'te kavga! Yeni fragmanda olay anları
20 Kasım reyting sonuçları 2024: Annem Ankara, Kuruluş Osman, Leyla