Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Honda ve Sony'nin ortak elektrikli SUV'u Afeela: Teknik özellikler ve fiyat

Honda ve Sony'nin ortak girişimi olan Afeela, ilk elektrikli SUV modelini CES 2024 fuarında tanıttı. 45'ten fazla sensör ve kameraya sahip olacak model, Qualcomm'un Snapdragon işlemcisi ile ADAS ve bilgi-eğlence sistemlerinde iddialı olacak.

Honda ve Sony'nin ortak elektrikli SUV'u Afeela: Teknik özellikler ve fiyat

Honda, Sony ile işbirliği yaparak yeni elektrikli modeli olan Afeela'yı CES 2024 fuarında kullanıcıların beğenisine sundu. Sony Honda Mobility çatısı altında üretilecek olan yeni SUV modelinin teknik detayları da ortaya çıktı.

İşte Efeela SUV'nin teknik özellikleri:

Afeela'nın artık sadece elektrikli bir sedan olmaktan çıkıp Tesla'nın son fiyat indirimlerine karşı koymak için tasarlanmış bir SUV ve "bütçe dostu" kompakt bir model olarak hedeflendiği belirtildi. İlk olarak Afeela markası altında üretilecek olan elektrikli sedanın 2025'te piyasaya sürülmesi planlanıyor ve 61.500 euro fiyat etiketine sahip olacak.

Modelin 45'ten fazla sensör ve kameraya sahip olacağı ve ADAS ve bilgi-eğlence gibi teknolojiler için Qualcomm'un 800 TOPS bilgi işlem kapasitesine sahip Snapdragon işlemciden yararlanacağı ifade edildi. Sony ortaklığıyla geliştirilen Afeela'nın ekran teknolojisi ve bilgi-eğlence sistemi konusunda iddialı olduğu vurgulandı.

Honda, henüz kapasitesi açıklanmayan bir batarya ile birleştirilmiş 482 beygirlik elektrikli çift motorlu model üreteceklerini doğruladı. 2027'de piyasaya sürülmesi beklenen SUV modelinin yüksek bir fiyat politikasına sahip olacağı belirtildi.

Afeela markasının fiyat politikasını dengelemek için şirketin 2028'de seriye kompakt bir elektrikli model ekleyeceği açıklandı. Sony Honda Mobility, maliyetleri düşük tutmak ve geliştirmeyi hızlandırmak için üç aracın da aynı platformu paylaşacağını doğruladı.

Otonom sürüş teknolojisi ve araç içi oyun gibi teknolojilerin, Sony'nin Epic Games ile olan ortaklığı sayesinde mümkün olduğu belirtiliyor. Sektör uzmanlarına göre, 2023 yılında yollara 10 milyondan fazla elektrikli otomobilin çıkmasıyla satışların arttığı öne sürülüyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Afeela elektrikli otomobil