Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Maserati, efsane Quattroporte'yi elektrikli olarak üretecek

100 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan İtalyan lüks otomobil üreticisi Maserati, en çok merak edilen modellerinden biri olan Quattroporte'yi elektrikli olarak üreteceğini duyurdu.

Maserati, efsane Quattroporte'yi elektrikli olarak üretecek

Maserati'nin elektrikli araç takvimi, en çok merak ettiğimiz modelin en sona atıldığını gösteriyor. 1914 yılında kurulan ve ilk otomobilini 1926 yılında satışa sunan Maserati, yaklaşık 100 yıldır dünyanın en büyük ve en popüler otomobil üreticileri arasındaki yerini korumayı başarıyor. Tarihi boyunca Ghibli, MC12 ve Quattroporte gibi efsanelerle bilinen marka, sürekli olarak otomobillerini geliştirmesi ve sektördeki katkılarıyla ününü de korumayı başardı.

Ancak şirket, teknolojideki değişime ayak uydurarak Quattroporte modelinin elektrikli versiyonunu duyurdu, ki bu model her duyduğumuzda kulağımızı şenlendiren sesiyle biliniyor. Daha önce söylentilere konu olan bu haber, şirketin resmi açıklamasıyla doğrulandı.

Maserati'nin elektrikli otomobil üretim takviminin başında GranCabrio Folgore bulunuyor. Bu araç, bu yıl içinde tanıtılacak. 2025 yılında ise MC20'nin sıfır emisyonlu versiyonunu göreceğiz. Ardından 2027 yılında bir elektrikli SUV göreceğiz (muhtemelen Levante EV). En son sırada ise Quattroporte Folgore bulunuyor, bu model 2028'de piyasaya sürülecek.

Şirket, zaten satışa sunulan GranTurismo ve Grecale Folgore isimli elektrikli modellerinin yanı sıra, diğer popüler modellerini de bu takvim çerçevesinde sunacak.


Haber Kaynağı : 12punto

elektrikli otomobil elektrikli araç Maserati