Bayram öncesi uzmanından beslenme önerisi
Sofraların Kurban Bayramı nedeniyle zengin ve et ağırlıklı olması nedeniyle insan sağlığının önemine dikkat çeken diyetisyenler, vücuttaki sindirimin hızlanması için sağlıklı beslenme önerisinde bulundu.

Diyetisyen Büşra Nur Ceylan, kurban etinin bir gün dinlendirilerek tüketilmesi gerektiğini belirttiği açıklamasında; "Güne hafif bir kahvaltı ile başlayın. Gün içerisinde et gurupları olmak üzere tatlı, pasta börek gibi ürünlerle insanlar ağır beslenmiş olacak" dedi.
Porsiyon kontrolünün Kurban Bayramı’nda önemine dikkat çeken Ceylan, "Porsiyonların yarısı yada çeyreğini tüketerek denge sağlayabiliriz. Özellikle misafirliklerde asitli içecekler yerine ayran ya da şerbet tercih edin. Et tüketiminde protein kaynağı yanına mutlaka karbonhidrat kaynağı ekleyin. Sindirimi dengelerseniz sağlıklı kalırsınız. Eti kesmek ve dinlendirmek çok önemli. Etlerde ölüm sonrası sertlik oluştuğu için ilk gün tüketimini önermiyoruz. Bol yağlı kızartmalardan uzak durun" diye konuştu.
Sağlık açısından olumsuz etkilerden kurtulmak için dengeli beslenme, fiziksel aktivite, şeker ve tatlı kullanımına dikkat edilmesi, su tüketimi gibi aktivitelerin ihmal edilmemesi önerisi diyetisyen listelerinin başında yer alıyor.
Haber Kaynağı : İHA
Çok Okunanlar

Menzil tarikatından itiraflar gelmeye devam ediyor

AKP’ye kalelerinde büyük şok!

Firari meşhur gizli tanık Türkiye’ye gelmek istedi!..

İzmir 19 Mayıs 2025 konserleri ve etkinlik takvimi

İmamoğlu ve Erdoğan anketi: Seçim ilk turda bitiyor!

Anneler Günü'nde yaşamına son veren genç kadının notları ortaya çıktı

Yerel yönetimde devrim: 51 ile Büyükşehir statüsü geliyor!

Bu memleket bizim!

Meksika donanmasına ait gemi Brooklyn Köprüsü’ne çarptı!

Bir insan ne zaman ölür?' sorusunun yanıtı, 'adını anacak kimse kalmayınca'dır
