Bayram öncesi uzmanından beslenme önerisi
Sofraların Kurban Bayramı nedeniyle zengin ve et ağırlıklı olması nedeniyle insan sağlığının önemine dikkat çeken diyetisyenler, vücuttaki sindirimin hızlanması için sağlıklı beslenme önerisinde bulundu.
Diyetisyen Büşra Nur Ceylan, kurban etinin bir gün dinlendirilerek tüketilmesi gerektiğini belirttiği açıklamasında; "Güne hafif bir kahvaltı ile başlayın. Gün içerisinde et gurupları olmak üzere tatlı, pasta börek gibi ürünlerle insanlar ağır beslenmiş olacak" dedi.
Porsiyon kontrolünün Kurban Bayramı’nda önemine dikkat çeken Ceylan, "Porsiyonların yarısı yada çeyreğini tüketerek denge sağlayabiliriz. Özellikle misafirliklerde asitli içecekler yerine ayran ya da şerbet tercih edin. Et tüketiminde protein kaynağı yanına mutlaka karbonhidrat kaynağı ekleyin. Sindirimi dengelerseniz sağlıklı kalırsınız. Eti kesmek ve dinlendirmek çok önemli. Etlerde ölüm sonrası sertlik oluştuğu için ilk gün tüketimini önermiyoruz. Bol yağlı kızartmalardan uzak durun" diye konuştu.
Sağlık açısından olumsuz etkilerden kurtulmak için dengeli beslenme, fiziksel aktivite, şeker ve tatlı kullanımına dikkat edilmesi, su tüketimi gibi aktivitelerin ihmal edilmemesi önerisi diyetisyen listelerinin başında yer alıyor.
Haber Kaynağı : İHA
Çok Okunanlar
Türkiye-Hollanda maçı şifresiz nasıl izlenir?
İktidarın saltanatı nasıl yıkılır diye merak edenler Starmer’i örnek alsın
Son seçim anketine kararsızlar damga vurdu
Polisler kişisel bilgileri uyuşturucu kaçakçısına aktarmış
Mehmet Şimşek memur maaş zammını imzaladı
Şeytanın Gör Dediği
Rakip Hollanda, hedef yarı final: Türkiye tek yürek
Siyasette Yaş Sınırı
DHA’dan istifa eden Rojda Altıntaş yeni adresini duyurdu
İran'ın yeni cumhurbaşkanı belli oldu