Bayram öncesi uzmanından beslenme önerisi
Sofraların Kurban Bayramı nedeniyle zengin ve et ağırlıklı olması nedeniyle insan sağlığının önemine dikkat çeken diyetisyenler, vücuttaki sindirimin hızlanması için sağlıklı beslenme önerisinde bulundu.
Diyetisyen Büşra Nur Ceylan, kurban etinin bir gün dinlendirilerek tüketilmesi gerektiğini belirttiği açıklamasında; "Güne hafif bir kahvaltı ile başlayın. Gün içerisinde et gurupları olmak üzere tatlı, pasta börek gibi ürünlerle insanlar ağır beslenmiş olacak" dedi.
Porsiyon kontrolünün Kurban Bayramı’nda önemine dikkat çeken Ceylan, "Porsiyonların yarısı yada çeyreğini tüketerek denge sağlayabiliriz. Özellikle misafirliklerde asitli içecekler yerine ayran ya da şerbet tercih edin. Et tüketiminde protein kaynağı yanına mutlaka karbonhidrat kaynağı ekleyin. Sindirimi dengelerseniz sağlıklı kalırsınız. Eti kesmek ve dinlendirmek çok önemli. Etlerde ölüm sonrası sertlik oluştuğu için ilk gün tüketimini önermiyoruz. Bol yağlı kızartmalardan uzak durun" diye konuştu.
Sağlık açısından olumsuz etkilerden kurtulmak için dengeli beslenme, fiziksel aktivite, şeker ve tatlı kullanımına dikkat edilmesi, su tüketimi gibi aktivitelerin ihmal edilmemesi önerisi diyetisyen listelerinin başında yer alıyor.
Haber Kaynağı : İHA
Çok Okunanlar
Türkiye'nin en lezzetli yemeği belli oldu
BEDAŞ 11 Aralık'ta İstanbul'da elektrik kesintisi yaşanacak mahalleleri açıkladı
Fenerbahçe - Athletic Bilbao maçı ne zaman? Saat kaçta?
Özlem Cankurtaran kimdir?
Günlük burç yorumu: 11 Aralık Çarşamba günü hangi burçlar için güzel geçecek?
'Batı Kürdistan' kimin olacak? - I
Bir köfte markası daha ifşa edildi
Gelinim Mutfakta 11 Aralık puan durumu: Bugün hangi gelin birinci oldu?
Meslek meslek 2025 maaş artışı: Öğretmen, doktor ve polis ne kadar alacak?
Beşar Esad'ın nasıl kaçtığı ortaya çıktı