Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Çin'deki gizemli zatürre vakaları artıyor

Çocuklarda öksürük yerine üst solunum yolu semptomlarının, mide bulantısı ve kusma

Çin'deki gizemli zatürre vakaları artıyor

Çin'de son günlerde çocuklar arasında hızla yayılan ve bazı Avrupa ülkelerinde de görülen gizemli zatürre, 'yeni bir virüs mü var?' sorularını akıllara getirdi.

AA'ya göre, Uluslararası Bulaşıcı Hastalıklar Derneğinin (ISID) hastalık bilgi ağı ProMed'de 21 Kasım'da paylaşılan bilgi notunda, Çin'de başkent Pekin ve ülkenin kuzeyindeki Liaoning eyaletinde çocuk hastanelerinde "teşhis edilemeyen" zatürre benzeri vakalar nedeniyle "aşırı yoğunluk" olduğu belirtilmişti.

Dr. Stephan Gibson ise, ProMed ağında paylaştığı mesajda, bakteri kaynaklı bir solunum yolu enfeksiyonu olan "mikoplazma zatürresinin" öksürüğün hastalığın temel belirtisi olduğu fakat çocuklarda öksürük yerine üst solunum yolu semptomlarının, mide bulantısı ve kusmanın görülebileceği değerlendirmesinde bulunmuştu. Öte yandan Gibson, mikoplazma zatürresinde solunum yollarında "yanma tarzı infiltrasyonların" görüleceği, bu vakalarda akciğer röntgenlerinde görülen iltihaplanma bulgusunun anomali oluşturduğuna dikkati çekmişti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bugün yaptığı açıklamada, çocuklarda tanı konulamayan zatürre vakalarıyla ilgili Çin'den resmi bilgi talep ettiğini bildirmişti.



Haber Kaynağı : 12punto

çocuk Çin DSÖ Dünya Sağlık Örgütü gizemli zatürre Hastalık zatürre