Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Devrim niteliğinde zayıflama hapı geliyor! 3 ayda kiloların yüzde 13'ünü kaybettiriyor

Novo Nordisk CEO'su Lars Fruergaard Jorgensen, şirketin deneysel zayıflama hapı amikretinin obezite için sınıfının en iyisi bir tedavi haline gelebileceğini söyledi.

Devrim niteliğinde zayıflama hapı geliyor! 3 ayda kiloların yüzde 13'ünü kaybettiriyor

Novo Nordisk CEO'su Lars Fruergaard Jorgensen, şirketin deneysel zayıflama hapı amikretinin obezite için sınıfının en iyisi bir tedavi haline gelebileceğini belirtti.

Danimarkalı ilaç üreticisi, obezite için yeni nesil tedaviler geliştirmek için çaba sarf ederek, satış rekorları kıran zayıflama ilacı Wegovy'nin başarısından yararlanmayı hedefliyor. Jorgensen, CNBC'nin "Money Movers" programında, hap kullanan hastaların 12 hafta sonra kilolarının yaklaşık yüzde 13,1'ini kaybettiğini ifade etti.

Bu, aynı süre sonunda Wegovy kullananlarda görülen yüzde 6'lık kilo kaybını aşmaktadır. Bu durum, zayıflama haplarının potansiyeli hakkında artan bir heyecana katkı sağlıyor.

Gazete Oksijen'in haberine göre; hapların hastalar için kolaylık sağlamasının yanı sıra, kilo verme enjeksiyonlarını rahatsız eden bazı tedarik kısıtlamalarını hafifletebileceği belirtildi. Wegovy, benzer ilaçlarla birlikte, hastaların zaman içinde önemli ölçüde kilo vermelerine yardımcı olma kabiliyeti nedeniyle geçtiğimiz yıl talepte artış gösterdi ve zaman zaman tükenme noktasına geldi.

Jorgensen, CNBC'ye yaptığı açıklamada, "Gelecekte obezite karşıtı tedavilerin farklı segmentleri olacağına ve farklı hastaların farklı tercihleri olacağına inanıyoruz" dedi.

Ancak bu hapların yakın zamanda piyasaya sürülmeyeceğini belirtti. Şirket, amikretin üzerinde bir orta aşama denemesinin bu yılın ikinci yarısında başlayacağını ve sonuçların 2026'nın başlarında beklenildiğini ifade etti.


Haber Kaynağı : 12punto

Danimarka obezite Tedavi