Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
42,9873
Dolar
Arrow
38,7724
İngiliz Sterlini
Arrow
51,1375
Altın
Arrow
4033,0000
BIST
Arrow
9.712

Japonların meyve temizleme yöntemi pestisitleri azaltıyor!

Japonlar, meyvelerdeki pestisit kalıntılarını azaltmak için basit ama etkili bir yöntem kullanıyor. Bu yöntem, meyvelerin üzerindeki kimyasal kalıntıların büyük bir kısmını temizlemeyi hedefliyor.

Japonların meyve temizleme yöntemi pestisitleri azaltıyor!

İlkbaharın habercisi olan çilekler, parlak görünümleriyle dikkat çekerken, üzerlerinde barındırdıkları pestisit kalıntılarıyla sağlığı tehdit edebiliyor.

Geleneksel suyla yıkama yöntemleri, bu zararlı kalıntıları tamamen temizlemekte yetersiz kalıyor.

Japonların meyve temizleme yöntemi pestisitleri azaltıyor!

Japonya'da yapılan araştırmalara göre, sıradan yıkama işlemi sonrasında bile çileklerde pestisit izleri kalabiliyor. Ancak Japon mutfağından esinlenilen bir yöntem, bu kalıntıların %80'ine kadarını temizleyebiliyor.

Japonların meyve temizleme yöntemi pestisitleri azaltıyor!

Bu yöntemde, ılık su, tuz ve kabartma tozu kullanılıyor. Çileklerin sapları koparılmadan önce bir kaba yerleştirilip, her litre ılık suya bir çay kaşığı tuz ve kabartma tozu ekleniyor. Meyveler bu karışımda yaklaşık 10 dakika bekletildikten sonra soğuk suyla durulanıyor. Bu işlem, meyvelerin doğal yapısını bozmadan yüzeydeki zararlı maddeleri temizliyor.

Japonların meyve temizleme yöntemi pestisitleri azaltıyor!

Bilimsel araştırmalar, pestisit kalıntılarını tamamen yok etmenin zor olduğunu ancak doğru yöntemlerle yüzeydeki miktarların önemli ölçüde azaltılabileceğini gösteriyor. Örneğin, musluk suyu altında yapılan hızlı yıkama, bazı pestisit türlerinde %40-60 oranında azalma sağlıyor.

Ozon mikrobaloncuk uygulaması ise çilek, kiraz ve kayısı gibi meyvelerde pestisitleri %80'in üzerinde azaltabiliyor.

Japonların meyve temizleme yöntemi pestisitleri azaltıyor!

Hiçbir yıkama yöntemi pestisitleri tamamen ortadan kaldıramasa da, su, karbonat-tuz solüsyonları ve ozon gibi tekniklerin bir arada kullanılması, kalıntıların %80-90 oranında azalmasına yardımcı olabiliyor.


Haber Kaynağı : 12punto

sebze meyve Pestisit