Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Kalp ve damarları koruyan mucize içecek

Antioksidan içeriği en yüksek meyvelerden biri olan nar, vücudumuzdaki sağlıklı hücreleri serbest radikallerin zararlarından korur. Antioksidanlar, serbest radikallerin neden olduğu hücresel hasarı azaltarak genel sağlığımızı destekler.

Kalp ve damarları koruyan mucize içecek

Beslenme alışkanlıklarımız, sağlığımızı doğrudan etkiler.

Tükettiğimiz her gıda, kanımızın bileşimiyle başlayıp organlarımızın düzgün çalışmasına kadar geniş bir etki alanına sahiptir.

Bu noktada, nar suyunun sağlık üzerindeki etkileri oldukça şaşırtıyor. 

Nar suyu, kötü kolesterol seviyelerini düşürmek, yüksek tansiyonu kontrol altına almak ve kalp krizine karşı koruma sağlamak gibi faydalarıyla ön plana çıkıyor.

NAR SUYUNUN MUCİZEVİ FAYDALARI

KÖTÜ KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜR

Kolesterol ve yağ birikmesi kalp hastalıklarının yaygın nedenlerinden biridir. Nar damarları tıkayan kötü kolesterolü düşürür. İyi kolesterolü de yükselterek felç ve kalp krizi riskini azaltır. Kolesterolü dengelemek için nar kabuğundan faydalanabilirsiniz. Nar kabuklarını kaynamaya yakın suyun içerisinde 5 dakika kadar bekletin. Bu çaya tarçın veya karanfil de ekleyebilirsiniz. Bu çay haftada 2 gün tüketilebilir.

KALP VE DAMARLARI KORUR

Nar, damar koruyu bileşenleri ile kalp ilacı gibidir. Kalbi koruma altına alır ve dokulara yeterli miktarda kan ve oksijen taşınmasını sağlayarak kalp krizinin oluşumunu önlemeye yardımcı olur.

Arştırmalara göre nar kanda plak oluşumunu önler, damar sertleşmesi ve pıhtı oluşumunu da engeller. Buna göre nar, damar hücrelerinde nitrik oksit üretimini tetikleyerek kan akışını hızlandırır ve damarlarda birikimi önler. Damarlara ve kalbe büyük faydası narın yüksek oranda antioksiden içermesinden kaynaklıdır.

TANSİYONU DENGELER

Yapılan bir araştırmada yarım bardaktan (140 ml.) biraz fazla nar suyunun 2 hafta içilmesi tansiyonun düşürülmesine yetiyor. Büyük tansiyonda narın etkileri daha hızlı görülüyor.

Narın bu özelliği içeriğindeki polifenollerden kaynaklıdır. Vücuttaki iltihaplanmayı da azaltan nar, damarların esnekliğini kaybetmesini önleyerek tansiyonu dengede tutuyor.

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Nar aynı zamanda yüksek oranda potasyum ve magnezyum içerir ve bu özelliğiyle kalp damar koruyuculuğu üstlenir. Narın bir diğer özelliği ise polifenoller yönünden zengin olmasıdır. Polifenoller damar akımını düzenleyen nitrik oksit adı verilen maddenin salgılanmasını sağlarlar.

Nar suyunda antosiyanin, askorbik asit, ellagik asit, gallik asit, kateflin, aminoasitler ve demir bulunur.

Antosiyaninler tümör gelişimini önleyici ve damar koruyucu özelliklere sahiptir. Askorbik asit ise C vitamidir ve bağışıklık sisteminin olmazsa olmazıdır.


Haber Kaynağı : 12punto

bağışıklık kalp krizi koruma Nar organlar sağlık Yüksek Tansiyon