Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Katarakt Ameliyatında Akıllı Lensler Gözlükten Kurtarıyor

Bulanık görme, renklerde solukluk, sisli görme gibi belirtiler katarakt hastalığına işaret ediyor. Tedavi edilmezse görme kaybına yol açabilen katarakt, erken fark edilirse ameliyatla tedavi edilebiliyor. Katarakt ameliyatında kullanılan akıllı lensler, hastaların yakın, orta ve uzak mesafeyi gözlüksüz olarak görmelerini sağlıyor.

Katarakt Ameliyatında Akıllı Lensler Gözlükten Kurtarıyor

Katarakt, gözümüzdeki saydam merceğin bulanıklaşması ve içinde oluşan çeşitli lekelenmelerle birlikte saydamlığını yitirmesiyle oluşan bir göz hastalığı olarak tanımlanıyor. Halk arasında “göze perde inmesi” olarak da biliniyor.

Tedavi edilmezse görme kaybına yol açabilen katarakt hastalığı, ilk sinyalleri yakın görmede bulanıklaşma, renklerde solukluk ve sisli görme gibi sorunlarla veriyor.

Katarakt ameliyatı, günümüzde en başarılı ve hasta memnuniyeti açısından en yüz güldürücü girişimler arasında yer alıyor.

Katarakt ameliyatında genellikle anestezi verilmiyor, bunun yerine gözler damla ile hafif şekilde uyuşturuluyor. İşlem her göz için yaklaşık 15-20 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanıyor.

UZAK MESAFEYİ GÖZLÜKSÜZ GÖRMEYİ SAĞLIYOR

Katarakt ameliyatında kullanılan akıllı lensler, hastaların yakın, orta ve uzak mesafeyi gözlüksüz olarak görmelerini sağlıyor. Akıllı lensler, kişiye özel olarak seçiliyor ve ameliyat öncesi yapılan detaylı ölçüm ve tetkiklere göre yerleştiriliyor.

Akıllı lenslerin en önemli özelliği, ara mesafede sağladığı netlik. Akıllı lens uygulanan katarakt ameliyatı sonrası bilgisayar kullanımı, televizyon izleme mesafesi, araç içinde uzak ve yakın görüntü, mutfakta görüş mesafesi gibi görme kalitesinin en önemli olduğu orta mesafelerde de net görüş elde ediliyor.

Akıllı lens teknolojisi, katarakt hastalığının yanı sıra aynı anda tek mercek ile yakın ve uzağı gözlüksüz olarak görmek isteyen 40 yaş üstü hastalar ile göz numarası lazerle düzeltilemeyecek kadar çok yüksek olan genç hastalarda da tercih ediliyor.

40 YAŞINDAN SONRA DÜZENLİ MUAYENE ŞART

Yaşla birlikte rastlanma sıklığı artan ve 55-60 yaş civarındaki kişilerde gözün merceğinde başlayan hafif bir matlaşma ve sertleşme ile kendini gösteren katarakt, 60 yaşlarında yüzde 15-20; 65 yaşından sonra yüzde 30-40; 75 yaş üstünde ise yüzde 50 oranında görülüyor.

KatarakT dünyada tedavi edilebilir körlük sebeplerinin en başında geliyor.

Uzmanlar, nastalığı erken fark etmek için 40 yaşından sonra düzenli olarak göz doktoruna giderek muayene olunmasını öneriyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Katarakt Ameliyatı Katarakt Ameliyat Göz Lens