Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Sigara bırakma tedavisi artık ücretsiz!

Sigaraya bağlı sağlık sorunları her yıl milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden oluyor. Türkiye'de de her yıl 80 bin kişi sigara nedeniyle hayatını kaybediyor.

Sigara bırakma tedavisi artık ücretsiz!

Türkiye'de her yıl 80 bin kişi, sigaraya bağlı sağlık sorunlarından kaynaklanan nedenlerden dolayı yaşamını yitiriyor.

Resmi Gazete'de yayımlanan bir kararla, sigara bağımlılığının ücretsiz tedavisi için adımlar atıldı. Sigarayı bırakma tedavisi ve bu tür hastalara sağlanan nikotin replasman preparatları ile ilaçlar, sağlık kuruluşlarında ücretsiz olarak sunulacak. Bu tedavilerin ve ilaçların miktarı, 500,000 adetle sınırlı olacak.

Resmi Gazete'deki karar, söz konusu hastaların bu tedavileri ve ilaçları alırken kamu hizmetlerinden ücretsiz veya indirimli yararlanmalarını sağlayacak. Bu kapsamda, söz konusu tedaviler ve ilaçlar, 4736 sayılı kanun hükmünden muaf tutulacak.

Dünya genelinde her yıl 8 milyon insanın sigara kullanımına bağlı olarak yaşamını yitirdiği göz önüne alındığında, sigara kullanımının sağlık üzerindeki zararları büyük önem taşıyor Türkiye'de ise yılda 80 bin kişinin sigaraya bağlı sağlık sorunlarından dolayı yaşamını kaybettiği biliniyor.


Haber Kaynağı : 12punto

Resmi Gazete ücretsiz sigara