Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Sigara ömrü 10 yıl kısaltıyor!

Ahlat Devlet Hastanesi Aile Hekimi Uzman Doktor Melek Ergin, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, sigaranın zararlarına dikkat çekti.

Sigara ömrü 10 yıl kısaltıyor!

Bitlis Ahlat Devlet Hastanesi'nde görevli aile hekimi uzman doktor Melek Ergin, '9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü' dolayısıyla sigaranın zararları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Ergin, sigara kullanımının dünya genelinde ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını belirterek, sigara içerisinde bulunan 4 binden fazla zehirli maddeyle birlikte vücuda yayılan dumanın, başta kalp, damar ve akciğer hastalıkları olmak üzere birçok sağlık problemine neden olduğunu ifade etti. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, her beş ölümden birinin sigara kullanımı ve neden olduğu hastalıklar sebebiyle gerçekleştiğini vurgulayan Ergin, sigara içmenin yaşam süresini ortalama olarak 10 yıl azalttığını belirtti. Ayrıca, sigara dumanına maruz kalan kişilerin de ciddi sağlık riskleri altında olduğunu ekledi.

Uzman doktor Ergin, sigara içen bireylerin sadece kendi sağlıklarını değil, aynı zamanda çevrelerindeki insanların sağlığını da tehlikeye attığını belirterek, özellikle çocuklarda astım, bronşit gibi solunum yolu hastalıklarının yanı sıra ani bebek ölümleri riskinin arttığını ifade etti. Sigara içen ebeveynlerin çocuklarına kötü bir örnek olduğunu ve onların da sigara kullanmaya başlamasına neden olabileceğini dile getirdi.

Sigara bırakmanın önemine de değinen Ergin, sigarayı bırakan kişilerde birçok olumlu değişikliğin yaşandığını ve bırakma kararı alanların desteklenmesinin önemli olduğunu vurguladı. Sigarayı bırakma sürecinde danışmanlık hizmetlerinin ve ilaç tedavisinin etkili olduğunu belirterek, Ahlat Devlet Hastanesi Aile Hekimliği Polikliniği olarak sigara bırakma konusunda hastalara destek verdiklerini ve yakın zamanda sigara bırakma polikliniğinin de hizmete gireceğini açıkladı.


Haber Kaynağı : İHA

Dünya Sağlık Örgütü sigara