Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Yağları yakıyor, metabolizmayı motor gibi çalıştırıyor! İşte iştahı bıçak gibi kesen besinler…

Fazla kilolarınızdan kurtulmak istiyorsanız, öncelikle beslenme alışkanlığınızı değiştirmeniz gerekir. Yağ yakımını hızlandıran ve iştahı kesen besinler tükettikçe daha kolay kilo verebilirsiniz. Eğer siz de kilo vermek istiyorsanız, bu besinleri mutlaka tüketin. Peki, iştahı kesen, yağ yakan ve kilo vermeyi hızlandıran besinler hangileridir? İşte yağ yakımını hızlandıran o muhteşem besinler…

Yağları yakıyor, metabolizmayı motor gibi çalıştırıyor! İşte iştahı bıçak gibi kesen besinler…

Kilo vermek için çeşitli diyet programları uygulamak bazen yetersiz kalabilir. Üstelik diyet yapmadan kilo vermek de mümkündür. Beslenme alışkanlığınızı değiştirerek fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.

Öncelikle vücudumuza yağ depolayan besinlere veda etmemiz gerekiyor. Bu zararlı yiyeceklerin yerine, yağ yakımını hızlandıran ve iştah kesen gıdalar tüketilmeli. Peki iştahı kesen ve yağ yakan besinler hangileridir? İşte detaylar…

Sürekli açlık hissi yaşıyorsanız, açlığınızı bastırmak için lifli besinler tüketmelisiniz. Lifli besinler, uzun süre tok kalmanızı sağlar. Lifli besinlere örnek olarak, yulaf ezmesi, kepekli ekmek, sebze ve meyveler örnek olabilir.

PROTEİNLER

Sağlıklı bir yaşam için yeterli düzeyde protein almanız gerekir. Protein bakımından zengin olan besinler, vücutta daha uzun süre sindirildiği için açlık hissini bastırır. Tavuk, hindi, balık, yumurta ve yoğurt gibi besinler protein bakımından oldukça zengindir.

SAĞLIKLI YAĞLAR

Sağlıklı yağlar,  yemekleriniz daha doyurucu hale gelmesini sağlar. Avokado, zeytinyağı, fındık, ceviz gibi besinler sayesinde iştahınızı kontrol ederek açlık hissini bastırabilirsiniz.

SU

Özellikle sıcak yaz aylarında bol bol su tüketmeniz gerekir. Su tüketrek hem gün içindeki su kaybınızı önleyebilir hem de iştahınızı kesmeye yardımcı olur.

BAHARATLAR VE OTLAR

Çeşitli baharatlar sayesinde açlık hissinizi kontrol edebilirsiniz. Bazı baharatlar sindirimi kolaylaştırdığı gibi, bazıları da günlük tatlı ihtiyacınızı giderebilir. Zencefil, tarçın ve acı biber gibi baharatlar kilo vermenize önemli oranda yardımcı olur.

YÜKSEK SU İÇERİĞİNE SAHİP GIDALAR

Suyun yanı sıra, yüksek su içeren gıdalar sayesinde tokluk hissinizi artırabilirsiniz. Karpuz, salatalık, kavun ve çilek gibi yüksek su içeriğine sahip meyve ve sebzeler tüketmeniz önerilir.

AZ KALORİLİ ÇORBALAR

Kilo vermek isteyen birçok kişinin yemek listesinde çorba olmazsa olmazdır. Özellikçe sebze çorbaları ve az yağlı et suyu bazlı çorbalar sayesinde iştahınız kontrol edebilirsiniz.

YEŞİL ÇAY

İçerisinde barındırdığı antioksidanlar sayesinde metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olan yeşil çay, iştahınızı dengelemenize de yardımcı olur.

YÜKSEK SU İÇERİĞİNE SAHİP LİFLİ GIDALAR

Lifli gıdalar, tokluk hissini artıran besinlerin başında gelir. Yeterli düzeyde tüketeceğiniz mercimek ve nohut gibi baklagiller sayesinde iştahınızı kontrol edebilirsiniz.

DÜŞÜK KALORİLİ, YOĞUN BESİNLER

Kilo verebilmek için kalori açığı oluşturmanız gerekir. Bunu yaparken de düşük kalorili besinlere ihtiyaç vardır. Marul ve ıspanak gibi düşük kalorili sebzeler sayesinde kendinizi tok tutabilirsiniz.


Haber Kaynağı : 12punto

avokado Baharat balık beslenme Ceviz diyet fındık ıspanak sağlıklı beslenme