Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Zeynep Kamil'de doğum krizi iddiası: Hastane faturası 45 bin TL'den 450 bine yükseldi

Geçen yıl doğum için getirildiği İstanbul Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde Govher Nuryyeva’ya 119 bin fatura çıkarıldı. Nuryyeva'nın eşi Ali Akgün, 12Punto'ya yaptığı açıklamada hastanenin önce 45bin TL istediğini, daha sonra rakamın 119 bin TL’ye çıkarıldığını belirtti. Akgün, haciz kararı çıkarıldığını ve ödenemeyen miktarın 450 bin TL'ye yükseldiğini ifade etti.

Zeynep Kamil'de doğum krizi iddiası: Hastane faturası 45 bin TL'den 450 bine yükseldi

Aslı AĞIRDİL - 12punto.com.tr

26 Nisan 2023 tarihinde, Govher Nuryyeva, SBÜ İstanbul Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doğum yaptı. 28 Nisan'da taburcu olacakları sırada, eşi Ali Akgün'den doğum ücreti olarak 45 bin TL talep edildi. Çocukları da küvezde bulunan aile, parayı ödedi. 4. günün sonunda, Zeynep Kamil Hastanesi'nden aranan Ali Akgün, tekrar ücret talep edildiğini ifade etti. Hastane yönetimiyle yaşanan tartışma sonucunda ücret 119 bin TL'ye yükseldi. Ali Akgün'e göre, istenen ücret faizlerle birlikte 450 bin TL'yi buluyor. Ödenmemesi durumunda Akgün'ün cezaevine girme ihtimali bulunuyor. 

'DOĞUM ERTELENDİĞİ HALDE EŞİMİ ÇIKARAMADIM'

Ali Akgün, eşi Govher Nuryyeva'nın doğumu için gittiği Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşadıklarını 12Punto'ya anlattı. Akgün, doğum yapılmadığı halde eşini çıkartamadığını belirtti. Akşam saatlerinde ise hastanede yaşananları anlatan Akgün, şunları aktardı;

"Özel hastanelerde doğum için 10 gün full paket 40 bin lira civarı rakamlar verildi. Eşimi devamlı hamilelik boyunca takip eden doktoru, Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne yönlendirdi. Zeynep Kamil'de o gün doğum olmayınca süreç uzadı. Güvenlikler de ters davranınca eşimi geri çıkarmak istedim. Doğum ertelendiği halde eşimi çıkarttırmadılar bana. 

PARA YOKSA BEBEK DE YOK

Akgün, hastane yönetimiyle yaşanan tartışma sonucunda ödeme miktarının beklenmedik şekilde arttığını ifade etti. Fakirlik belgesi dahi getirmesine rağmen hastanenin ödeme konusunda anlaşmaya yanaşmadığını belirten Akgün, hastanenin haciz kararı çıkarttığını ve ödenemeyen miktarın 450 bin TL'ye ulaştığını dile getirdi. Akgün yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

“Sağlık Bakanlığı'nı ve Zeynep Kamil'i aradım. ‘Ben size taahhütname vermişim. Sen bana bunu nasıl söyleyebiliyorsun?’ Orada bir tartışma çıktı. Çocuğu taburcu edeceğimiz gün 40 bin TL ödeme çıktı. Ödemeyi yapmadan çocuğu vermiyorlar. Hastane müdürünün yanına çıktık. Bizi 47 dakika misafir var diye kapıda tuttular. Bir süre sonra girdik içeri. 

Müdüre durumdan bahsettik. Vezne bize ‘bu para düşecek’ dedi. 

Biz 39 bin lirayla girdik. İçerideki kadın işlemi yapan çocuğa 'Geçirebildiğin kadar geçir' dedi. Bir anda borç 176 bin liraya çıktı. 4 misli yaptılar. Ben 45 bin lirasını ödediğim için de 119 bin TL'ye tekabül etti. Müdür bey de 'ödeyemiyorsan git fakirlik kağıdı çıkar' dedi. Çocuk o gün de hastanede kaldı. Ertesi gün fakirlik kağıdını çıkartıp geldim. Hastane kabul etmedi. Senet imzalattılar yoksa çocuğu vermeyeceklerini söylediler. Şu anda da haciz kararı çıkartmışlar.”

“KÜVÖZÜN FİŞİNİ ÇEKECEĞİM” TEHDİDİ

Akgün, hastane ücretini ödediğini belirterek, çocuğunu çıkartacağı gün tekrar para istendiğini ve bu paranın ödenmediği durumda küvezin fişinin çekileceğini ifade etti.

"2. gün hastaneden eşimi çıkarttığımda  45 bin lira para talep ettiller. Sağlık Bakanı, ‘bu para alınacak’ diyormuş. Ödeme yapmadan da çıkarmıyorlar. Eşime doğum yaptığı esnada çok narkoz verilmiş. O yüzden çocuk etkilenmiş, küvöze düştü. 4 gün küvözde kaldı. Ben o arada 45 bin TL'yi ödedim. 4. gün hastaneden ayrıldım. Bir telefon geldi Zeynep Kamil'den. 'Siz bu ödemeyi niye yapmıyorsunuz? Ödemeyi yapmadığınız takdirde ben küvözün bütün fişleri çekeceğim sorumluluk bizden çıkıyor.'

Faizlerle birlikte 450  bin TL'ye çıkmış. Bizden alamayacaklarına göre sanırım cezaevine gireceğim. Normalde benim sigortam var. Fakat onlar bir yolunu buldular.

Ben de takside çalışıyorum. Ev sahibi de bizim başımıza gelenleri duyduğu an evden çıkarttı. Ev de bulamadık. Eşyalara depo bulduk. Bir süredir ablamlarda kalıyoruz. Ev tutamıyoruz.”

HASTANEDEN CEVAP: HASTA YABANCI, SÜREÇ NORMAL

Ali Akgün’ün iddialarını SBÜ İstanbul Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sorduk. İddiaları reddeden hastane 12punto’ya şu açıklamaları yaptı:

“Bebek yoğum bakımda yatmıştır. Yoğun bakım ücretleri çok yüksek. Bu hastanın oturum izni var. 113 bin 446 lira bebeğin borcu var. 2 Nisan’da yatıp 9 Mayıs’ta çıkmış hastaneden. Zamanında borcunu ödeyemedikleri içinde doğal olarak icra gelmiş. İcra takibi başlatılmış. Süreç bu şekilde. Buna bizim yapabileceğimiz bir şey yok bu parayı ödeyecekler. Ödeyecekler başka bir yolu yok. Maalesef çünkü hasta yabancı. Yoğun bakımın bir günü zaten sadece bir paketi 9 bin 731 lira. Hasta bunu biliyor. Ayrıntılı bilgi veriyoruz hastalarımıza.”


Haber Kaynağı : 12punto

hamile haciz Sağlık Bakanlığı yoğun bakım Zeynep kamil