Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

4 yıl önce çekilmişti... O masadan sadece İmamoğlu kaldı!

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Olağanüstü Seçimli Kongre'de aday olmayacağını açıklamasının ardından 26 Mayıs 2020 tarihinde çekilen o fotoğraf akıllara geldi.

4 yıl önce çekilmişti... O masadan sadece İmamoğlu kaldı!

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in yerel seçimde alınan ağır sonuçların ardından Olağanüstü Seçimli Kongre kararı almasının ardından bugün de Kongre'de aday olmayacağını açıklaması İYİ Parti'de dengeleri değiştirdi.

Akşener'in kararı sonrası 26 Mayıs 2020 yılında Ramazan Bayramı'nda Meral Akşener'in Üsküdar'daki evinde çekilen o fotoğraf akıllara geldi.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İYİ Parti'deki Teşkilat Başkanlığı görevinden istifa eden dönemin İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu aynı masada buluşmuştu.

AKŞENER MASAYI DEVİRMİŞTİ

O fotoğrafın ardından İYİ Parti lideri Meral Akşener Altılı Masa'dan kalkıp İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı Cumhurbaşkanı adayı olmaya davet etmişti.

Akşener yeniden masaya otursa da Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanmasının ardından fiili masa dağılmıştı.

Akşener, Altılı Masa'nın dağılmasının ardından yerel seçimlere, "hür ve müstakil" girme kararı almıştı. Son yerel seçimde ise Akşener partisinin aldığı kötü sonuçların ardından Kongre'de aday olmayacağını açıkladı.

KAVUNCU DA İSTİFA ETTİ

31 Mart Yerel Seçimleri'nde İYİ Parti'nin İBB adayı olan Buğra Kavuncu ise seçimlerde yüzde 0.63 oy almıştı. Kavuncu seçimin ardından Teşkilat Başkanlığı görevinden istifa etti.

KILIÇDAROĞLU VE KAFTANCIOĞLU DA KALKTI

2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nin ardından CHP'de Kongre süreci başlarken Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel karşısında kaybetmişti. Ankara'da ofis açan Kılıçdaroğlu çalışmalarına burada devam ediyor.

Dönemin CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise Kurultay'da Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklese de siyasi yasaklı olarak aktif siyasete nokta koydu.

SADECE İMAMOĞLU KALDI

Masada yer alan  ve dönem İBB Başkanlığı'ndaki ilk yılını dolduran Ekrem İmamoğlu ise, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum'a 11 puanın üzerinde fark atarak yeniden İBB Başkanı seçildi.


Haber Kaynağı : 12punto

Meral Akşener Altılı Masa Canan Kaftancıoğlu Buğra Kavuncu Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu