Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
35,8790
Dolar
Arrow
32,9500
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5402
Altın
Arrow
2506,0000
BIST
Arrow
10.891

60 günde 21 kez İmamoğlu yazısı yazan Abdulkadir Selvi'den 1 Nisan yazısı: '2028 seçimlerinde...'

31 Mart Yerel Seçimleri'nin tamamlanmasının ardından Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin 1 Nisan yazısı merak konusu olmuştu. Seçim sonuçlarını değerlendirdiği yazısında Selvi, 2028 seçimleri için İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a dikkat çekti.

60 günde 21 kez İmamoğlu yazısı yazan Abdulkadir Selvi'den 1 Nisan yazısı: '2028 seçimlerinde...'

31 Mart Yerel Seçimleri'nde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yüzde 37,76 oy oranıyla birinci parti çıktı.

Yurttaşlar seçimlerin ardından özellikle iktidara yakın yazarların 1 Nisan yazılarını araştırmaya başladı. Bu isimler arasında en öne çıkan isimlerden biri de Abdulkadir Selvi oldu. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2023 Genel Seçimleri'ne 8 ay kala Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'ye yönelik “Sen de gereğini yerine getir Abdülkadir Bey” sözleri ise çok konuşulmuştu.

60 GÜNDE 21 KERE İMAMOĞLU MANŞETİ ATTI

60 günde 21 kez Ekrem İmamoğlu'na ilişkin manşet atan ve birçok yazıda da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştiren Selvi, "Kent ittifakı değil Kandil ittifakı" minvalinde de manşetler atmıştı. 

60 günlük süre sonunda 1 Nisan sabahı, "Millet iradesine saygı gösterilmeli" başlığıyla okurlarına seslenen Selvi, seçmenin CHP'ye alan açıtığını belirterek şunları söyledi:

CHP'YE 5 YIL HİZMET ET SONUCU ÇIKTI"

"Bu seçimlerde halkımız yerel yönetimlerde CHP’ye bir alan açtı. ‘Yerel seçimlerde çalış başarılı ol. Benim sana önyargım yok’ dedi. CHP bu krediyi iyi değerlendirir yerel yönetimlerde başarılı olursa, 2028 seçimlerinde iktidar adayı olabilir. Ama bu sonuçlar üzerinden erken seçim kampanyası açarsa seçmenlerin verdiği mesajı yanlış değerlendirmiş olur. Sandıktan erken seçim mesajı çıkmadı. CHP’ye 5 yıl yerel yönetimlerde hizmet et sonucu çıktı."

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı  Mansur Yavaş'ın seçim zaferlerine dikkat çeken Selvi, "Bu seçim bir anlamda İstanbul seçimleriydi. Ekrem İmamoğlu, İstanbul’u kazanmayı başardı. CHP, İstanbul ve Ankara’da arayı açarken diğer yerlerde büyükşehir belediyelerini korumayı başardı. Bursa’da olduğu gibi onlara yeni yerler ekledi. Bu seçimlerde gözler Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın üzerindeydi. İki belediye başkanı oylarını artırarak Türk siyasetinde varlıklarını perçinlediler." dedi.

"İMAMOĞLU-YAVAŞ YARIŞINA TANIKLIK EDECEĞİZ"

Selvi yazısında ayrıca şunları söyledi:

"Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, 2028 seçimlerinde cumhurbaşkanı adaylığının favori isimleri. Seçmen ne Ekrem İmamoğlu’nu ne Mansur Yavaş’ı bu yarışta öne çıkarmadı, ikisini de yarış pistinde tuttu. Bundan sonra İmamoğlu ve Yavaş yarışına tanıklık edeceğiz. İmamoğlu ve Yavaş rekabetini takip etmekte yarar var.

ÖZGÜR ÖZEL’E YARADI

CHP’nin seçim başarısı Özgür Özel’in koltuğunu da sağlama almasına neden oldu.  Artık CHP Genel Başkanlığı koltuğuna rahat oturabilir.

Özgür Özel seçimlerden sonra sorumlu bir açıklama yaptı. Kucaklayıcı bir dil kullanarak seçimlerin kaybedeni olmadığını söyledi.

KILIÇDAROĞLU BİTTİ

Seçim sandığı CHP’deki 1 Nisan senaryolarını bitirdi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasi geleceği kalmadı."


Haber Kaynağı : 12punto

31 Mart Yerel Seçimleri Abdulkadir Selvi Hürriyet CHP Ekrem İmamoğlu