Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

CHP lideri Özel'den 'Schengen' ve 'Filistin' mesajı: 'Zulme varan mağduriyeti anlattık'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Sosyalistler Partisi (PES) Liderler Zirvesi'ne katıldı. Özel, Sosyalistler ve Demokratlar Grubu'nun Başkanı Iratxe Garcia Perez ile vize sorununu görüşürken; sosyal medya üzerinden İspanya Başbakanı ve Sosyalist Enternasyonal Başkanı Pedro Sanchez ile fotoğrafını paylaşarak 'Filistin'i tanıma' kararını memnuniyetle karşıladığını belirtti.

CHP lideri Özel'den 'Schengen' ve 'Filistin' mesajı: 'Zulme varan mağduriyeti anlattık'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Sosyalistler Partisi (PES) Liderler Zirvesi'nde önemli temaslarda bulundu.

Uzun süredir devam eden Schengen vizesi sorunlarına ilişkin Avrupa Parlamentosu Sosyalistler ve Demokratlar Grubu'nun Başkanı Iratxe Garcia Perez ile görüşen Özel, X üzerinden yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"AVRUPA'NIN ACİL ÇÖZÜM GETİRMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİK"

"Bükreş'te dün yaptığımız temaslar sırasında çok sayıda liderle olduğu gibi Avrupa Parlamentosu Sosyalistler ve Demokratlar Grubu'nun Başkanı Iratxe Garcia Perez ile görüşmemizde de vize sorununu konuştuk.

Avrupa’ya seyahat edecek vatandaşlarımızın Schengen vizesi için aylarca randevu beklediklerini, öğrencilerimiz, iş insanlarımız ve şoförlerimiz başta birçok vatandaşımızın yaşadığı zulme varan mağduriyeti anlattık.

Avrupa’nın bu soruna acil çözüm getirmesi gerektiğini söyledik. Sayın Garcia Perez, bu konuyla derhal ilgileneceğini ve bizi bilgilendireceğini belirtti."

FİLİSTİN MESAJI

Özel ayrıca, İspanya'nın Filistin'i tanıyacağı yönündeki açıklamasına destek olurken paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"İspanya Başbakanı ve Sosyalist Enternasyonal Başkanı değerli dostum Pedro Sanchez'in Filistin Devleti'ni yaz aylarından önce tanıyacakları açıklamasını memnuniyetle karşıladım. Tüm sosyal demokrat liderlere Filistin'i tanıma ve Filistin'in yanında durma çağrımı yineliyorum."


Haber Kaynağı : 12punto

Özgür Özel SEP Sosyalist Enternasyonal Schengen vizesi Filistin İspanya