Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

MHP’li vekil ‘Fetöcü’ demişti! CHP’li meclis üyesi adayı: Hiçbir kamu görevim olmamıştır

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde yapılan yerel seçimler MHP’nin itirazı üzerine iptal edildi. MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, 31 Mart gecesi ilçe seçim kurulunda seçim kurulu başkanı hakime küfrettiği görüntüler ve seçim gecesi yaşananlara dair bir açıklamada bulundu.

MHP’li vekil ‘Fetöcü’ demişti! CHP’li meclis üyesi adayı: Hiçbir kamu görevim olmamıştır

MHP’li Ersoy, seçim gecesi yaşanan olayları FETÖ’den ihraç edilen eski uzman çavuş Yusuf Başok’un provoke ettiğini iddia etti. Ersoy, kendisine yönelik saldırının da yine FETÖ’cü olduğunu iddia ettiği Yusuf Başok tarafından gerçekleştirildiğini ileri sürdü.

BAŞOK’TAN ERSOY’A CEVAP

CHP’nin Pınarbaşı Belediye  Meclis Üyesi adayı olan Yusuf Başok, MHP Milletvekili Baki Ersoy’un kendisi hakkındaki iddialarına yanıt verdi.

Ersoy’un ‘FETÖ’den ihraç uzman çavuş olduğu’ iddiasının tamamen gerçek dışı ve hayal ürünü olduğunu dile getiren Başok, “Tek bir gün uzman çavuşluk yapmadığım gibi hiçbir kamu görevim de olmamıştır, kamudan ihraç edilmem gibi bir durum da söz konusu değildir. Ancak tıpkı kazandığımız seçimin iptal edilmesi için düzmece gerekçeler uydurdukları gibi, benim hakkımda da tamamen düzmece olan bu senaryoyu dolaşıma soktular. Hakkımdaki iftira hakkında devletin arşivleri de açıktır, hakkımda yapılacak basit bir sorgulama ile bu iftiranın çürütüleceği de kesindir. Ancak, seçim gecesi verdikleri utanç görüntülerine kılıf arayanlar, bana böyle bir iftira atarak kendilerini aklama telaşına düşmüştür” dedi.

İlçe seçim kurulunun verdiği seçimlerin yenilenmesi kararının il seçim kurulundan döneceğini düşündüğünü ifade eden Yusuf Başok, “Bu hatalı karar il seçim kurulundan dönmese de Yüksek Seçim Kurulu’ndan dönecektir. Her türlü eksikliğe rağmen Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğuna inanıyorum. Adalet geç de olsa tecelli edecektir” diye konuştu.


Haber Kaynağı : 12punto

FETÖ MHP Pınarbaşı uzman çavuş Yüksek Seçim Kurulu