Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8822
Dolar
Arrow
34,0393
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9689
Altın
Arrow
2822,0000
BIST
Arrow
9.729

Açılışa 1 gün kaldı: CHP'de Tüzük Kurultayı öncesi ne konuşuldu?

CHP, 4 Eylül'de Sivas’ta açılışı yapılacak olan ve 5-9 Eylül'de Ankara’da devam etmesine karar verilen Olağanüstü Tüzük Kurultayı’na hazırlanıyor. Peki CHP Parti Meclisi, dün Tüzük Kurultayı'nda neler konuştu? İşte ayrıntılar...

Açılışa 1 gün kaldı: CHP'de Tüzük Kurultayı öncesi ne konuşuldu?

CHP'nin Olağanüstü Tüzük Kurultayı'na 1 gün kala; CHP Parti Meclisi'nde bazı üyeler, tüzük taslağında Genel Başkan'a milletvekili adaylıkları için verilmesi öngörülen kontenjanı eleştirdi.

ÖN SEÇİM 

ANKA'nın haberine göre, milletvekili ve belediye başkan adaylıklarında, ön seçim yapılması ve ön seçimin de hakim denetiminde olması önerisi PM toplantısında gündeme geldi. Özgür Özel’in ön seçimin örgüt denetiminde yapılması yönünde görüş bildirdiği öğrenildi. Özel, böylece kadın ve genç kotalarının daha kolay kullanılacağını söyledi.

ÜÇ DÖNEM KURALI

Milletvekilliği ve belediye başkanlığında üç dönem kuralının getirilmesi ve bu kuraldan mevcutta üç dönemi tamamlayanların da etkilenmesi önerisi yapıldı. Özel, bu öneriyi gözden geçireceklerini söyledi.

Kongre ve kurultay süreçlerinde blok listenin kalkması, çarşaf listenin esas alınması önerildi. Blok listenin demokratik olmadığı ve partide ayrılıklara yol açtığı eleştirisi yapıldı. Toplantıda, parti yönetiminin bu öneriye sıcak baktığı öğrenildi.

CİNSİYET KOTASI

PM üyeleri, genel başkanın milletvekilliği adaylıkları için belirlediği kontenjanın çok fazla olduğuna yönelik görüş bildirdi. Genel başkanın belirlediği yüzde 5’lik kontenjanın tüzük değişikliğiyle yüzde 15’e çıkarılması da toplantıda bir başka eleştiri başlığı oldu.

Bu durumda genel başkanın 90 milletvekilini belirleyeceğini söyleyen PM üyeleri, kontenjanın aynı kalması gerektiğini söyledi. CHP Lideri Özel’in ise buna karşılık yüzde 15’lik kontenjanın kadın ve gençlerin aday listelerinde yer alması için kullanılacağını vurguladı. Özel, cinsiyet kotasının her kurultayda yüzde 5 artırılarak 50’ye çıkarılmasının hedeflendiğini aktardı.


Haber Kaynağı : 12punto

CHP PM CHP Tüzük Kurultayı