Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ahmet Hakan'dan Murat Kurum'a 'İmamoğlu ile program' çağrısı! Soru tavsiyesi bile verdi...

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Cumhur İttifakı’nın İBB Başkan adayı Murat Kurum’a, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile programa çıkması için çağrıda bulundu. Hakan, “Kesin, net ve tartışmasız bir zafer ancak risk alarak mümkün olabilir” yorumunu yaptı.

Ahmet Hakan'dan Murat Kurum'a 'İmamoğlu ile program' çağrısı! Soru tavsiyesi bile verdi...

Yerel seçimlere doğru giderken, belediye başkan adayları arasındaki polemikler de devam ediyor.

Kritik seçimlerde en çok merak edilen kentlerin başında gelen İstanbul’da AKP ve MHP’nin adayı Murat Kurum ile mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında yaşanan polemiklerin arasına televizyon programı da eklenmişti.

İMAMOĞLU ‘HAZIRIM’ MESAJI VERDİ, KURUM TOPU TACA ATTI

İmamoğlu, Kurum ile televizyon programına çıkmaya hazır olduğunun mesajını verirken, Kurum ise “İstanbul’u görmeyenlerin bugün İstanbul’u bizimle konuşmak istemeleri çağrısı samimi bir çağrı değildir. İstanbul’un metrosunu konuşacaksak, İstanbul’un kentsel dönüşümünü konuşacaksa, İstanbul’un geleceğini, yarınlarını konuşacaksa biz her konuşmaya her davete açığız. Ama önce bu samimiyetini gösterecek” ifadelerini kullanmıştı.

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugün kaleme aldığı yazısının “TV’de tartışmak hangisinin işine yarar, Kurum’un mu, İmamoğlu’nun mu?” başlıklı kısmında Murat Kurum’a çağrıda bulundu.

"BÖYLE BİR SONUÇ KURUM'U YÜKSELTİR"

Murat Kurum’un, rakibi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile programa çıkması durumunda daha avantajlı olacağını söyleyen Hakan, “Mesela İmamoğlu’nun ‘engellendim’ yaklaşımına rakamlarla cevap verme olanağı bulabilir. Mesela İmamoğlu’na “Söyle bakalım, kaç santim metro yaptın?” diye sorabilir. Mesela ulaşım ve trafik sorununun neden çözümsüz kaldığını tablolarla açıklayabilir. Mesela depreme hazırlık konusunda İmamoğlu’nun performansını sorgulayabilir. İki adayın karşı karşıya gelmesiyle algılar yok olur, olgular ortaya çıkar. Eğer İmamoğlu, gerçekten de algılarla işi götürüyorsa... Böyle bir sonuç, Murat Kurum’u yükseltir” görüşünü ifade etti.

Hakan, “Böyle bir programın Murat Kurum açısından hiç risk taşımadığını söyleyebilir miyim? Tabii ki söyleyemem. Ancak kesin, net ve tartışmasız bir zafer, ancak risk alarak mümkün olabilir” dedi.


Haber Kaynağı : 12punto

Ahmet Hakan Ekrem İmamoğlu Murat Kurum yerel seçim